- 3
- 3-MCPD
- A
- Acrylamide
- Aeroob kiemgetal
- Aflatoxine B1, B2, G1, G2
- Alcoholbepaling
- Alkaloïden
- Allergenen (DNA)
- Amines
- Aminozuren
- Anaeroob kiemgetal
- Antibiotica
- Antioxidanten
- Asgehalte
- Authenticiteit
- B
- Bacillus Cereus
- Benzine
- Bioactieve stoffen
- Biodiesel
- Brix
- C
- Cafeïne gehalte
- Challengetesten
- Chloraat/perchloraat
- Clostridium Botulinum
- Coli bacterien
- Collageen
- Conserveringsmiddelen onderzoek
- Cronobacter
- D
- Deoxynivalenol
- Diesel
- Dioxine
- Dodine
- Droge stof
- E
- E.coli
- Eiwit
- Enterobacteriaceae
- Ergot alkaloïden
- Etherische olie bepaling
- Ethyleenoxide
- Etiketcontrole
- F
- FAME
- FFA
- FIS
- FOS
- Fumonisine
- Furaan
- G
- Gasmetingen in verpakking
- Gewicht/ Volume/ Aantal
- Gisten
- Gisten en schimmels
- GMO
- GOS
- H
- Hagberg valgetal
- Hardheid
- Histamine
- Hormonen
- Houdbaarheidsonderzoeken
- HT-2 toxine
- Human Milk Oligosaccharides (2’FL en 6’SL)
- I
- Illegale kleurstoffen
- Inuline
- J
- Joodgetal
- K
- Kleur (Lovibond)
- Koolhydraten
- L
- Labelclaims
- Legionella
- Listeria monocytogenes
- Luchtonderzoek
- M
- Melamine
- Melkzuurbacterien
- Microscopische controle
- Migratietesten
- Minerale olie (MOSH, POSH, MOAH)
- Mineralen
- Moederkoren (Claviceps purpurea)
- Mycotoxines
- O
- Ochratoxine A
- Onverzeepbare bestanddelen
- Onzuiverheden
- Oplosbaarheidstesten
- Oppervlakonderzoek
- Organische zuren
- Organoleptisch onderzoek
- Q
- Quaternaire ammoniumverbindingen
- R
- Radioactiviteit
- Rancimat
- Residue bepaling phenylbutazone
- Rookpunt
- S
- Salmonella
- Sensorische analyse
- Smeltpunt
- Species bepaling (DNA)
- Sporevormers
- Staphylococcus aureus
- STEC
- Sterolsamenstelling
- Suiker
- Suikerprofiel
- Sulfiet
- Supermarktspecificaties
- Swabs (verschillende soorten)
- T
- T-2 toxine
- Tocoferol
- Toegevoegd water
- TVB-N
- V
- Vast vet gehalte
- Verhandelbaarheidsonderzoeken
- Verontreiniging
- Verzepingsgetal
- Vetbepaling
- Veterinaire drugs
- Vetzuurpatroon
- Vezels
- Viscositeiten
- Vissoort bepaling
- Vitamines
- Vlampunt
- Vlees / vet percentage
- Vluchtige bestanddelen
- Vocht
- Voedingsvezel
- Voedingswaarde
- Vrije vetzuren
- W
- Was
- Wateronderzoek
- Weekmakers (Ftalaten)
- Weender pakket
- Z
- Zearalenon
- Zeefanalyse
- Zetmeel
- Zoetstoffen
- Zware metalen