Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Nitriet

Wat is nitriet?
Nitriet ontstaat uit nitraat. Nitraat dat is omgezet in nitriet kan het zuurstofgehalte in het bloed verminderen. Bij bepaalde omstandigheden kan nitriet op zijn beurt worden omgezet in de vermoedelijk kankerverwekkende nitrosamines.

Waar zit nitriet in? 
De inname van nitraat kan zorgen voor nitriet in het lichaam. Dat zit zo. Het lichaam zet nitraat om in nitriet. Wie nitraatrijke groenten of fruit eet, kan dus nitriet aanmaken. Het is onwaarschijnlijk dat we via voeding of water zoveel nitriet binnen krijgen dat het schadelijk en kankerverwekkend is. Nitriet wordt ook toegevoegd als additief in kaas- en vleesproducten. Nitriet beschermt vooral tegen de bacterie Clostridium botulinum, dat een ziekmakende gifstof produceert.

Nitriet analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op het nitrietgehalte zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan nitriet in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.