Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Bacillus Cereus

Wat is Baccilus cereus?
Baccilus cereus is een bacterie die een gifstof aanmaakt en een voedselvergifting als gevolg kan hebben. De bacterie komt wijdverspreid in de natuur voor. De ziekteverschijnselen zijn over het algemeen mild en kort. Bacillus cereus kan sporen vormen die goed kunnen overleven en hittebestendig zijn. Sporen zijn bacteriecellen in een soort slaapstand. Deze kunnen zich later weer ontwikkelen tot bacteriën. Van hoge aantallen in het eten kun je ziek worden.

Besmettingsbron Baccilus cereus
De bacterie komt onder andere voor in rijst- of pastagerechten die te lang ongekoeld bewaard zijn. Ook eitwitrijke voeding, sauzen en pudding kan besmet zijn. Bacillus cereus kan groeien bij koelkasttemperatuur. Bij 4°C gaat dit wel veel langzamer dan bij 7°C. Bacillus cereus is hittegevoelig en gaat dood boven de 75°C.

Baccilus cereus analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Baccilus cereus zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om van advies te voorzien om het risico van Baccilus cereus in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België