Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Acrylamide

Wat is Acrylamide?
Acrylamide is een stof die kan ontstaan als zetmeelrijke producten worden verhit boven 120 °C. Producten waarin Acrylamide voorkomt zijn bijvoorbeeld gefrituurde aardappelproducten zoals friet en chips, koffie, ontbijtkoek, ontbijtgranen, brood (vooral geroosterd), biscuits en crackers. Uit onderzoek is gebleken dat een hogere inname van de stof Acrylamide mogelijk schadelijke effecten kan hebben.

Besmettingsbron Acrylamide
Bij het ontstaan van Acrylamide zijn suikers en het aminozuur asparagine betrokken. Een aminozuur is een bouwsteen van eiwitten. Tijdens het verhitten reageren deze stoffen met elkaar (Maillard reactie). Deze reactie zorgt voor de bruine kleur. Hierbij kan Acrylamide ontstaan. Acrylamide is ook een grondstof van polyacrylamide, een plastic soort. Polyacrylamide heeft vele toepassingen, onder meer bij het reinigen van rioolwater, de verwerking van afval en bij het waterdicht maken van dijken, tunnels en riolen.

Acrylamide analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Acrylamide zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om van advies te voorzien om het risico van een teveel aan Acrylamide in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Marijke Idzenga

Marijke Idzenga

Accountmanager

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België