Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Histamine

Wat is histamine?
Histamine is een stof die zowel in uw lichaam als in voeding voorkomt. Er is voeding dat histamine bevat, en voeding waarbij histamine vrijkomt door gisting en rijping. Hoewel histamine een lichaamseigen stof is, kan het allergische reacties oproepen bij een histamine intolerantie. Het lichaam kan niet goed omgaan met grote hoeveelheden histamine. Bij teveel histamine kunt u last hebt van klachten zoals jeuk, tranende ogen of een verstopte neus. 

Wanneer is analyseren op histamine nodig?
Binnen de EU zijn er grenswaarden vastgesteld voor het histaminegehalte in voeding. Voedselbederf kan een stijging van het histaminegehalte veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te monitoren hoeveel histamine uw product bevat. Risicoproducten zijn: vis, schaal- en schelpdieren. 

Histamine analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op het histaminegehalte zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan histamine in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.