Wat is zetmeel?
Zetmeel valt onder de koolhydraten. Zetmeel valt vaak onder de verteerbare koolhydraten. Resistent zetmeel hoort bij de meer complexere, langzame koolhydraten. Als zetmeel eerst wordt bewerkt voordat het in een product wordt toegevoegd, noemen we het ook wel gemodificeerd zetmeel.
Waar zit zetmeel in?
Zetmeel komt onder andere voor in aardappelen, knolgewassen, peulvruchten, graanproducten en granen, koek, deegwaren, chips en snacks, koffie, bewerkte vleesproducten, zuivel of als verdikkingsmiddel of bindmiddel in bijvoorbeeld sauzen. Acrylamide is een mogelijk schadelijke stof die kan ontstaan als zetmeelrijke producten worden verhit boven 120 °C.
Zetmeel analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de hoeveelheid zetmeel zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product en een juist etiket. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien bij het toevoegen van zetmeel aan uw product. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.
Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.com