Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Fumonisine

Wat is Fumonisine?
Fumonisine is een mycotoxine. Mycotoxines zijn giftige stoffen die worden afscheiden door schimmels.  Die vooral wordt teruggevonden in maïs, granen en graanproducten. De wettelijke richtlijnen die bepalen of en in welke hoeveelheid welke typen mycotoxines voor mogen komen in producten, kunnen verschillen per continent en zelfs per land.

Besmettingsbron Fumonisine
Schimmels kunnen groeien op gewassen zoals granen, noten en (peul)vruchten, maar kunnen ook in producten terecht komen die daarvan gemaakt zijn, zoals brood en pindakaas. Mycotoxines kunnen in een grondstof of product ontstaan vanuit schimmels, bijvoorbeeld vóór of tijdens de oogst, bij warme en vochtige opslag of als het product slecht is verpakt. Als schimmels giftige mycotoxines afscheiden, zijn ze in zeer lage concentraties al erg schadelijk en kankerverwekkend.

Fumonisine analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Fumonisine zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om van advies te voorzien om het risico van een teveel aan Fumonisine in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België