Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Melamine

Wat is Melamine?
Melamine is een chemische samenstelling die onder andere gebruikt wordt voor het maken van kunststoffen zoals plastic. Melamine wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld keukengerei, schalen, bestek, mokken en andere harde kunststoffen producten mee te produceren. 

Besmettinsbron Melamine
Melamine is in 2008 in Azië in babymelk gevonden. In een groot deel van de wereld moesten producten waar de verontreinigde melkpoeder in was verwerkt, worden teruggehaald. De stof was frauduleus toegevoegd om te verhullen dat de melk was aangelengd. In reactie daarop is op internationaal niveau besloten om normen vast te stellen voor de aanwezigheid van melamine in voeding. 

Melamine kan ook door verpakkingsmateriaal in geringe hoeveelheden in voeding terechtkomen. Met de vastgestelde normen wordt frauduleus handelen en besmetting door verpakkingsmateriaal tegengegaan.

Melamine analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Melamine zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om van advies te voorzien om het risico van Melamine in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België