Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Tocoferol

Wat is tocoferol?
Vitamine E is de verzamelnaam voor een aantal stoffen die van nature in voeding aanwezig zijn: de tocoferolen, zoals alfa tocoferol, bèta tocoferol, gamma tocoferol of delta tocoferol. Alfa-tocoferol is een vorm van vitamine E die de cellen het beste opnemen. Het is daarom veruit de belangrijkste vorm van vitamine E. In vitamine E supplementen zit alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Het helpt je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, net als bijvoorbeeld vitamine C. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.  

Waar zit vitamine E in?
Vitamine E is een vetoplosbaar vitamine. Dat betekent dat het alleen oplost in vet, en niet in water. Vooral plantaardige olie en plantaardige voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine E. Vitamine E zit in natuurlijke vorm in zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit. Het zit ook in vitamine E supplementen. 

Tocoferol analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op het tocoferolgehalte zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.
 

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Peggy Vereecke

Peggy Vereecke

Accountmanager BE

Contactgegevens België