Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Aminozuren

Wat zijn Aminozuren?
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Het lichaam breekt eiwitten af tot aminozuren. Een kwart hiervan wordt verbrand als energie of plast men uit. De rest wordt gebruikt voor de aanmaak van lichaamseigen eiwitten, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Waar zitten Aminozuren in?
De essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken, kan men binnenkrijgen door voldoende eiwitten uit verschillende bronnen te eten. Voor het binnenkrijgen van alle essentiële aminozuren is het is belangrijk om gevarieerd te eten, omdat verschillende eiwitten verschillende aminozuren bevatten.

Zo zijn peulvruchten bijvoorbeeld rijk aan lysine en arm aan methionine. Bij granen is dit net andersom. Genoeg aminozuren binnenkrijgen kan zowel op een dierlijke basis, als op een plantaardige basis. Dierlijke bronnen bevatten vaak wel meer aminozuren dan plantaardige bronnen.

Analyse voor Aminozuren aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van Aminozuren zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om van advies te voorzien. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Vragen of Interesse?

Neem contact op!

C-mark

C-mark

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België