Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Zoetstoffen

Wat zijn zoetstoffen?
Zoetstoffen worden toegevoegd aan voedingsproducten zodat ze zoet smaken. Er zijn natuurlijke zoetstoffen en kunstmatige zoetstoffen. Alle zoetstoffen die worden toegevoegd aan een product, worden op het etiket aangeduid met een E nummer. Zoetstoffen vervangen suiker in een product, of een deel daarvan. Gebruik van zoetstoffen zorgt voor minder calorieën in het product.

Waar zitten zoetstoffen in?
Er bestaan ‘polyolen’ (niet-intensieve zoetstoffen), die ongeveer de helft van het aantal calorieën van suiker bevatten. Ze zijn half zo zoet of net als suiker. Voorbeelden zijn Xylitol, Mannitol en Lactitol. Deze zoetstoffen komen voor in zuivelproducten als chocolade, snoep, kauwgom, gebak, ijs, sauzen en koek. Intensieve zoetstoffen stuk voor stuk bekend als stof die zoeter is dan suiker, zoals Acesulfaam K, Sucralose, Aspartaam en Thaumatine. Ze komen voor in groenten en fruit in blik, soepen, vruchtendranken, light frisdrank, ontbijtgranen, alcoholische dranken, voedingssupplementen en andere light producten.

Zoetstoffen analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de hoeveelheid zoetstoffen zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product en een juist etiket. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien bij het toevoegen van zoetstoffen aan uw product. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.