Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Ethyleenoxide

Wat is ethyleenoxide?
Ethyleenoxide is een gewasbeschermingsmiddel dat al jaren gebruikt wordt om schade aan gewassen door toedoen van insecten te voorkomen. Het wordt ook gebruikt als desinfectiemiddel van specerijen en kruiden. De stof kan kanker veroorzaken bij mensen die vaak en langdurig met de stof in aanraking komen. Ook zou de stof worden opgeslagen in het lichaam. 

Besmettingsbron ethyleenoxide
Als het gewasbeschermingsmiddel wordt gebruikt voor een product en dat product wordt verwerkt, dan blijft het gewasbeschermingsmiddel ook in deze producten aanwezig. Risicoproducten zijn onder andere sesamzaad, johannesbroodpitmeel, guargom, kruiden en specerijen. Johannesbrootpitmeel en guargom zitten als additief in veel producten verwerkt. Bijvoorbeeld in sauzen, ijs, marinade van vleesproducten, kaas, roomkaas, brood, koek en kant-en-klaarmaaltijden of vegetarische snacks.

Ethyleenoxide analyse aanvragen?
Eurofins helpt u graag om uw producten te analyseren op de aanwezigheid van ethyleenoxide zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid van uw product. Ook staan onze consultants voor u klaar om u van advies te voorzien om het risico van een teveel aan ethyleenoxide in uw product zo laag mogelijk te houden. Bel ons via +31(0) 888 31 00 00 of mail ons via Sales-food-NL@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België