Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Kwaliteit en veiligheid. Daar staan wij voor!

Met Eurofins bent u in staat om de veiligheid en versheid van uw voedsel en water naar het volgende niveau te brengen. Wij noemen dit Fresh & Safe 2.0!

‘Kwaliteit en veiligheid voor een zorgeloze en gezonde leefomgeving’, dat is onze merkbelofte. Wij zetten ons elke dag in om dit optimaal te waarborgen voor uw voeding, diervoeding en water. Eurofins is uw kennispartner als het gaat om het borgen van de kwaliteit en veiligheid van uw product. 

Land van herkomst

In de hele voedsel- en waterketen hebben we experts met veel ervaring en kennis om de kwaliteit van voedings- en waterproducten hoog en veilig te houden. Kwaliteit start al in het begin van de keten bij de grondstoffen. Door ons wereldwijde netwerk kunnen wij monsternames en analyses uitvoeren in het land van herkomst. Onze gekwalificeerde monsternemers werken volgens de geldende EU-richtlijnen en de normen van o.a. de Fosfa en Gafta. Die normen zijn zo opgesteld, dat de analyseresultaten van het monster zekerheid geven over de hele lading. De procedure die we daarbij hanteren, is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform EU-verordening EG 2002/63.

Als er twijfels zijn rondom de herkomst van uw producten, helpen onze experts u om fraude met de herkomst of samenstelling van grondstoffen of producten te bepalen. Ook voorkomen we fraude graag met een risicoanalyse.

Wet- en regelgeving

Grondstoffen en producten dienen ook wettelijk te voldoen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidseisen. De regels zijn vastgelegd in de Warenwet. Maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer Europese regels die in de Benelux gelden. De NVWA controleert of de Warenwet wordt nageleefd en ziet erop toe dat eten veilig is. Bovenwettelijke regels borgen afspraken binnen een branche, bijvoorbeeld GlobalGAP waarbij de detailhandel eisen stelt aan landbouwproducten. Wij adviseren u over de veranderende en geldende regels en zorgen ervoor dat u altijd ‘compliant’ bent. 
 

‘’Onze monsternemers zijn actief in de ARA-regio (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen), maar we kunnen u ook helpen voor monsternames en inspecties in het land van herkomst’’

Retailers

Retailers staan aan het eind van de keten. Voor hen is kwaliteit en veiligheid uiterst belangrijk vanwege hun levering aan en vertrouwen  van de consument. Zij stellen daarom voorwaarden aan kwaliteitssystemen bij fabrikanten om de kwaliteit en veiligheid van eindproducten te waarborgen. We hebben kwaliteitsconsultants in dienst die op detacheringsbasis helpen bij het implementeren van kwaliteitssystemen bij fabrikanten van voeding. Ook verzorgen wij trainingen voor medewerkers bij fabrikanten, zodat zij met eigen kennis de kwaliteit en veiligheid zelf nog beter kunnen borgen. 

Verder monitoren onze specialisten graag voor u of de samenstelling van uw product conform wetgeving is. Ook voeren wij labelchecks uit, om er zeker van te zijn dat het etiket voldoet aan alle wetgeving, zelfs bij export naar andere landen. Voor grote en kleine retailers of horeca verzorgen Eurofins Food Safety Solutions en Bureau de Wit bovendien hygiëne-audits, als vorm van zelfregulering. De controle van de NVWA is dan niet meer aan de orde.

In de hele voedsel- en waterketen hebben we experts met veel ervaring en kennis om de kwaliteit van voedings- en waterproducten hoog en veilig te houden.

Innovatie voor correcte etiket-informatie

Door de komst van nieuwe ingrediënten kan het voorkomen dat bestaande methoden, welke waarden in productsamenstelling meten, niet voldoen. Maar op etiketten van voeding of diervoeding moeten wel de juiste getallen en formuleringen staan over de samenstelling van een product.

Eurofins Expertise Centre CCC  is uw partner bij het zoeken naar oplossingen bij uw productinnovatie. We ontwikkelen nieuwe methoden voor correcte analyses van voedingsvezels en koolhydraten, zoals suikers. Zo weet u zeker dat de juiste informatie op het etiket van uw product terechtkomt. Dit is essentieel omdat steeds meer mensen kampen met een voedselallergie of –intolerantie. Ook voor patiënten met diabetes is het bijvoorbeeld belangrijk precies te weten hoeveel suiker een product bevat. Met onze innovatieve onderzoeken is het toepassen van nieuwe ingrediënten geen issue.