Voedselveilig met onze food safety consultant
Voedselveiligheid staat bij u voorop. U wilt immers de kwaliteit van uw producten garanderen. Het vergt behoorlijk wat aandacht om de juiste procedures en controles te implementeren en de voedselveiligheidsrisico’s te beheersen. En misschien wilt u ook een (continue) kwaliteitsslag maken in uw productieproces, met als bekroning (behoud van) certificering voor een kwaliteitsstandaard. Een kwaliteitsstandaard waar de retailers om vragen, zoals ISO of GMP+. U zoekt een ervaren kwaliteits-expert die dagelijks hakt met dit bijltje en daardoor snel en steengoed zijn werk doet. Verder zoeken is niet nodig. Als kennispartner, helpt Eurofins u graag.
Een food safety consultant uit ons consultancyteam adviseert en ondersteunt u graag op detacheringsbasis bij het in kaart brengen van de risico’s rondom voedselveiligheid of bij de uitvoering van de controlemaatregelen. Zo kunt u uw afnemers garanderen dat uw product veilig is en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. Verder helpt hij of zij u bij het implementeren van kwaliteitssystemen en het klaarstomen van de organisatie voor een audit. Natuurlijk kunt u ook bij onze consultants terecht met andere kwaliteitsvraagstukken of voedselveiligheidsissues.
Onze consultants helpen u te voldoen aan de kwaliteitseisen
Afhankelijk van uw vraag of wens ondersteunen QA- en QC-specialisten uit ons consultancyteam u korte of langere tijd bij alle werkzaamheden rondom voedselveiligheid. Zij werken voor allerlei bedrijven in de food, feed, water industry, in alle schakels in de supply chain. Bekijk hier het overzicht van onze consultants.
Of u nu tijdelijk extra mensen nodig heeft, of juist ter vervanging bij ziekte of verlof: Eurofins biedt u hiervoor de juiste oplossing. Op deze pagina vindt u een greep uit het werk dat onze food safety consultant voor u kan uitvoeren.
Kwaliteit & veiligheid
- Ondersteuning bij het voldoen aan of interpreteren van wet- en regelgeving
- Risico-analyse/beoordelingen en beheersmaatregelen, waaronder fraudepreventie en monitoringsplannen, monsternameplannen of een HACCP-plan opstellen, updaten of onderhouden
- Allergenenbeheer en het onderhouden van productspecificaties en etiket-informatie
- Onderzoek bij calamiteiten, zoals een recall, spoedacties van de NVWA of overschrijding op het gebied van pathogenen
- Ketenbeheersing
Kwaliteitsmanagement & kwaliteitssystemen opzetten
- Ondersteuning als quality assurance / quality control of kwaliteitsmanager food op interim-basis
- Het opzetten en onderhouden van kwaliteitssystemen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, ISO, SQF of GMP+
Productontwikkeling en procesoptimalisatie
- Productontwikkeling en innovatie
- Trendanalyses en procesoptimalisatie
- Een nieuw product in de markt zetten: advies en stappenplan om te voldoen aan alle eisen
- Een product klaarstomen voor de import/export: hoe voldoet u aan de eisen?
Audits & inspecties
Naast safety consulting, bieden wij ook audits en inspecties aan. Uw food safety consultant verzorgt op aanvraag:
- Internal auditing als test of voor een certificering
- Het begeleiden van een third party audit (van de NVWA of een andere certificeerder)
- Een leveranciersaudit
- Een validatie van opgegeven allergenen-waarden, productieprocessen, materialen of apparatuur
- Nulmetingen als ijkpunt voor beheersmaatregelen
Listeriabeheersing
Binnen ons consultancyteam, zijn er ook experts in listeriabeheersing. Zij kunnen iedere listeria-uitdaging aan. Dus: heeft u een ‘ready-to-(h)eat’ voedingsproduct? En wilt u de groei van Listeria monocytogenes beheersen binnen de houdbaarheidsperiode? Dan helpen onze experts u graag. Bijvoorbeeld bij:
- Het uitvoeren en begeleiden van een challenge-test, op basis van onze hoogstaande onderzoeksmethode
- Onderzoek en advies op basis van Informatieblad 85 van de NVWA
- Voorspellende modellen hanteren over de uitgroei van Listeria monocytogenes in uw product
- Houdbaarheidsonderzoek (THT) en onderbouwing
- Advies over het verlengen of onderbouwen van de houdbaarheid
- Omgevingsmonitoring van de productieruimte
Vervang de food safety consultant met training
Wist u dat onze consultants ook opleidingen en trainingen verzorgen? Zo delen zij hun kennis binnen uw organisatie. Het voordeel: uw medewerkers zijn extra toegerust om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Dan heeft u de consultant op dat onderdeel niet meer nodig! Zij verzorgen bijvoorbeeld:
- Training van personeel (klassikaal of individueel), bijvoorbeeld een HACCP training of een training over allergenenbeheer
- Coaching on the job
- E-learning modules
Bekijk alle mogelijkheden van de Eurofins Academy.
Uw product gegarandeerd voedselveilig? Boek onze food safety consultant!
Neem vrijblijvend contact met ons op via foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com of via +31(0)888 31 03 30 en we bespreken samen graag welke ondersteuningsvorm het beste bij uw situatie past.
Heeft u een vraag voor onze consultants? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
+31(0)888 31 03 30Contactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60