Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eurofins & Rodé Vis

Willem de Vries, QA manager bij Rodé Vis, vertelt over zijn ervaring bij Eurofins
"Het geeft een grote meerwaarde om met een global speler aan tafel te zitten."

Willem de Vries is Quality Assurance Manager bij Rodé Vis op Urk, een zalmrokerij en producent van zalmproducten zoals gemarineerde, gebakken en diepgevroren zalm. Van oorsprong is het een familiebedrijf op Urk, met roots in de zalmkwekerij. Na de overname in 2012 door de Lerøy Seafood Group kan Rodé Vis zich tot een van de grootste leveranciers ter wereld rekenen. Hoewel hij als QA Manager een eigen volwaardig microbiologisch lab tot zijn beschikking heeft, is Eurofins als onafhankelijk laboratorium een belangrijke partner.

Gecertificeerd lab is must
“Omdat we bij Rodé Vis een volwaardig microbiologisch lab tot onze beschikking hebben, doen we de eerstelijns controle van de producten veelal zelf. Ik ben daarin ook een echte vakidioot. Zelfs mijn parkeerplaats is geclaimd met een bordje waarop staat: ‘Willem Bacterie’. Maar om de kwaliteit van de microbiologische analyses te kunnen borgen is een onafhankelijk ISO 17025 gecertificeerd laboratorium een must. Eurofins is nodig voor de bevestiging van de kwaliteit van het microbiologisch onderzoek. Eurofins weet wat er leeft en heeft een internationaal netwerk.

Het geeft vertrouwen
Het geeft een grote meerwaarde om met een global speler aan tafel te zitten. Ook onze klanten willen graag een heldere rapportage. Wanneer dat aantoonbaar door een goede internationale partij kan worden ondersteund, geeft dat ons weer een groter aanzien. Het geeft ook vertrouwen. Omdat Rodé Vis al jaren klant is en deelneemt aan trainingen en opleidingen en veelal hoogstpersoonlijk de monsters aanlevert, hebben we veel contact met de adviestak; Eurofins Food Safety Solutions (FSS). Ik zie Eurofins echt als sparringpartner en een verlengstuk van onze QA afdeling.

Rapporten zijn helder en duidelijk
Projecten in het kader van kwaliteitsverbeteringen van zowel het product als het proces, bijvoorbeeld de Challengetesten, zet ik dan ook graag uit bij Eurofins. De rapporten zijn helder en duidelijk opgesteld en worden door de NVWA onderkend. Via mijn contact met FSS is het mogelijk te benchmarken. Dat is heel fijn, ik weet graag wat er in de markt speelt. Ook snelheid is voor ons van groot belang, met name als het gaat om het verkrijgen van analyseresultaten. We leven in een 24 uurs economie. Eurofins snapt dit en mede daardoor hoop ik onze samenwerking nog lang voor te zetten.”

Meer informatie? Download hieronder de whitepaper over het voorkomen van fraude bij de inkoop van vis en specerijen, mail foodsafetysolutions@eurofins.com of bel +31(0)888 31 03 30.
 

        DOWNLOAD WHITEPAPER

 

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Bekijk hier de andere whitepapers!

1 / 4