Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Uw product: langer houdbaar of minder conserveermiddelen?

Samen aan de slag in 3 stappen

Vanaf de productontwikkelingsfase gedegen onderzoek en advies

U start de productie van uw nieuw ontwikkelde gekoelde product. Het is een goed product, heel lekker én het voldoet aan alle eisen. Maar dan vraagt de retailer of de houdbaarheid niet langer kan. Wat nu? U kunt vasthouden aan bekende conserveermiddelen, waar u ervaring mee heeft. Tegelijkertijd zou u graag zien dat uw product langer houdbaar is. U wilt immers een smakelijk en gezond product en voedselverspilling voorkomen. 

Bespaar tijd en geld: kies voor zekerheid vanaf de productontwikkelingsfase

Sommige klanten schakelen ons in als hun product klaar is. Zij hebben al een gewenste houdbaarheidsdatum vastgesteld. Alleen de laatste toetsing volgens Infoblad 85 moet nog plaatsvinden. En het komt weleens voor dat uit de modelberekening en challengetest blijkt dat de gewenste THT niet haalbaar is. Het product voldoet niet aan de wettelijke eisen. De producent is dan terug bij af en moet terug naar de ontwikkelingsfase en opnieuw smaaktesten en modelberekeningen en een challengetest laten uitvoeren. Zonde, want een challengetest is een kostbaar onderzoek. Tijd en geld gaat verloren. Door Eurofins Food, Feed, Water Benelux in te schakelen vanaf de productontwikkelingsfase, bent u er tussendoor zeker van dat uw uitgangspunten kloppen met de werkelijkheid. Al tijdens de productontwikkeling kunnen wij toetsen of een additief of natuurlijk conserveermiddel werkt. En dat scheelt tijd en geld.

Samen aan de slag met ons 3-stappenplan

Wilt u ook een langere houdbaarheid voor uw product? Of minder conserveermiddelen gebruiken? Dan gaan we graag samen met u aan de slag. We volgen 3 stappen, klik op de stap voor meer informatie:
1.    We adviseren over de receptuuropbouw en we testen de werking van additieven en natuurlijke conserveermiddelen tijdens de productontwikkeling. Lees meer >
2.    We berekenen en toetsen de gewenste houdbaarheid aan de hand van voorspellende wiskundige modellen. Lees meer >
3.    We onderbouwen de houdbaarheid volgens de wetgeving, met een check: de challengetest. Lees meer >

Nazorg 

Is het na deze 3 stappen klaar? Nee zeker niet. Voor u als producent is het belangrijk om de voedselveiligheid continu te verifiëren met monitoring op grondstoffen en eindproducten. Kortom: kritische parameters analyseren om zo de kwaliteit te blijven borgen. Voor elk nieuw product bevelen wij aan de eerste twee stappen uit de beslisboom van Infoblad 85 opnieuw te doorlopen. U onderbouwt daarmee dat het nieuwe product niet ineens de ‘worst-case’ is in die categorie. Dat maakt voldoen aan Infoblad 85 en de risicobeoordeling een continu proces, dat monitoring vraagt van de kwaliteitsafdeling. Ook daarin begeleiden onze experts u graag.
 

Bekijk onderstaand filmpje over het 3-stappenplan voor een langere houdbaarheid van uw productMeer weten?

Wilt u ook minder conserveermiddelen gebruiken of de houdbaarheid van uw product verlengen - en voedselverspilling tegengaan? Neem contact met ons op via foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com of via telefoonnummer: +31 (0) 888 31 03 30.


Stabiele resultaten met organische zuren in vlees?
Klik hier of op onderstaande afbeelding voor meer info!


Eurofins Fresh & Safe 2.0

Met Eurofins bent u in staat om de veiligheid en versheid van uw voedsel en water naar het volgende niveau te brengen. Wij noemen dit Fresh & Safe 2.0!

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.