Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Pesticidenanalyses

Het Eurofins laboratorium Zeeuws Vlaanderen in Graauw is groot in onderzoek naar pesticiden. Het lab staat bekend om haar sterke R&D-team, dat nieuwe wetgeving en technologische ontwikkelingen nauwgezet volgt en inbedt. Belangrijk, want veranderingen in de pesticidemarkt zijn aan de orde van de dag. Door de hoogtechnologische investeringen - in zowel apparatuur als kennis - maakt het lab het verschil in onderzoek naar pesticiden op de Benelux markt.

Niet alleen in de kwaliteit van haar analyses, maar juist ook in snelheid (TAT’s). Want voor u telt elke seconde. Daarom zit er zo min mogelijk tijd tussen het afhalen van het monster en het opleveren van ons rapport.

Eurofins Pesticides Partnership Pakket

Als teler, verwerker of tussenhandelaar in de AGF-sector wilt u uw aardappelen, groenten en fruit zo vers mogelijk bij de consument krijgen. Hoe kunt u zich onderscheiden van andere telers of verwerkers? Kan het nóg verser? Of kunt u uw klant nóg meer zekerheid bieden over de kwaliteit van uw producten? Ja dat kan! En wij helpen u daar graag bij.

Met onze supersnelle pesticidenanalyse heeft u de mogelijkheid uw producten dezelfde dag te testen én op transport te zetten. Met het Eurofins Pesticides Partnership Pakket arriveren uw verse producten nóg verser bij de klant. Klik hier voor meer informatie.

Multiresiduscreening

Pesticiden zijn contaminanten die niet thuishoren in producten die mensen en dieren nuttigen. Soms worden deze stoffen bewust gebruikt bij het verbouwen van gewassen. Het is dan belangrijk om te testen of er teveel pesticiden op het product terecht zijn gekomen. Ook onbewust kunnen pesticiden op uw product terecht zijn gekomen, terwijl dat niet de bedoeling was.

Wij onderzoeken tijdens een multiresiduscreening welke pesticiden op uw product zitten en in welke mate. Wij testen uw product op meer dan 800 soorten pesticiden.

One stop shop

Dat doen wij bijvoorbeeld voor producten als aardappelen, groente en fruit, maar ook granen, kruiden en diervoeding. Onze specialisten hebben kennis van de werking van de stoffen op veel uiteenlopende producten. Daarom kunnen wij al uw vragen op het gebied van pesticiden behandelen. Eurofins biedt een ‘one stop shop’ voor monstername, analyse en advies op het gebied van alle pesticiden en andere contaminanten. Veel telers, transporteurs, verwerkingsbedrijven en inkopers in de retail weten ons te vinden.

Ook retailers die producten inkopen in het buitenland, zoals exotische vruchten en specerijen of granen. Door de lagere eisen, vormt de inkoop dan een groter risico. Eurofins Survey heeft daarom ook expertise in huis voor de inkoop in het land van herkomst.

Monitoring in de hele keten

Door in elke stap van de keten te monitoren of het gehalte aan pesticiden onder de norm blijft, kunt u bewijzen dat u uw eigen proces onder controle heeft in de totale keten. Onze analyses bieden u die informatie. Als alles goed gaat, kunt u aantonen dat uw producten veilig zijn geteeld, veilig zijn verwerkt én veilig zijn verkocht.

Ook voor biologische teelt

Niet alleen telers die pesticiden gebruiken kloppen bij ons aan. Ook biologische boeren testen hun producten in ons lab in Graauw. Het is theoretisch gezien namelijk mogelijk dat uw producten toch in aanraking komen met pesticiden, ook al gebruikt u ze zelf niet. Bijvoorbeeld als uw buurman deze stoffen wel gebruikt. Of als ze tijdens het transport op een ander product terecht komen, waar geen pesticiden op horen te zitten.

Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij het samenvoegen van producten tijdens het laden, of wanneer de inhoud tijdens het laden en lossen wordt blootgesteld aan regen en de pesticiden migreren naar een andere lading. Een test sluit die migratie uit en daarmee bent u zeker van uw claim ‘biologisch’.

Specialistisch advies

Niet alleen voeren wij analyses uit. Op basis van de analyse-resultaten adviseren onze specialisten u graag. De resultaten bieden belangrijke stuurinformatie. Meten is weten. Door te meten komt u erachter wat het slimste is om te doen. Is het gehalte aan pesticiden te hoog, dan is het wijs om de producten voor het verpakken nog (extra) te wassen. Bij een lager gehalte is dat wellicht niet nodig. Omdat pesticiden ook afbreken door zonlicht, kan het – bij een te hoog pesticidengehalte - gunstig zijn om een dag langer te wachten bij het oogsten of plukken. Mits dat geen consequenties heeft voor uw oogst natuurlijk.

Ook de retail stelt eisen aan het pesticidengehalte van producten van hun leveranciers. De een hanteert een hogere norm dan de ander. Wij adviseren u bij welke retailers u met uw product terecht kunt, op basis van het analyse-resultaat. Daarmee bieden wij een totaaloplossing, vanaf het telen en oogsten, tot aan de verkoop.

*Klik hier voor het laatste overzicht van de MRL wijzigingen

Meer weten?

Neem contact met ons op. Bel +31(0)114383824 of stuur een e-mail naar ContaminantsBNL@ftbnl.eurofins.com.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Bel ons

+31(0)114383824

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3