Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze borchures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Microbiologie analyses

 

In het Microbiologie laboratorium van Eurofins in Heerenveen analyseren specialisten 2.000 tot 3.000 monsters per dag. Het is het modernste microbiologische laboratorium van de Benelux. Dankzij het ontwerp van het gebouw, is de besmettingskans van een monster tot het minimum gereduceerd. Pipetteerrobots zorgen er voor eenduidige kwaliteit en snellere resultaten.

 

Ziekteverwekkers en voedselbederfverwekkers

Wij onderzoeken in het lab of er micro-organismen voorkomen in producten waar mensen ziek van kunnen worden. Het gaat om ziekteverwekkers, zoals legionella, salmonella en listeria. Daarnaast onderzoeken wij voedselbederfverwekkers,  micro-organismen, die een product laten bederven en de smaak, structuur en geur aantasten, waaronder melkzuur bacteriën, gisten en schimmels. In een bedorven product maken ook ziekteverwekkers meer kans. En dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Onsite testing & maatwerk
Niet alleen in Heerenveen voeren wij analyses uit op het gebied van microbiologie. Dat doen wij ook onsite, op locatie van de opdrachtgever. Bijvoorbeeld bij opdrachtgevers in de vleesindustrie, die te maken hebben met vrijgaveprocedures vóór distributie naar de winkels of retailers. Recent is ook het Bacteriologisch Adviesbureau in Ermelo als Microbiologie laboratorium met een breed aanbod onderdeel van de Eurofins Groep. Zij voorzien in maatwerk voor specifieke klanten.

 

Grondstoffen en eindproducten

Is een grondstof niet goed genoeg, dan blijft de kwaliteit niet behouden tot de houdbaarheidsdatum. Grondstoffen kunt u daarom bij ons laten testen om er zeker van te zijn dat de leverancier aan de leveringsvoorwaarden voldoet. Eindproducten worden getest op wettelijke en bedrijfseigen normen.

 

Food, Feed, Water

Het microbiologisch laboratorium van Eurofins analyseert zowel drinkwater als proceswater voor verschillende klanten. Het grootste deel van onze onderzoeken gaat over voeding en diervoeding, zoals zuivel en babyvoeding, vlees, vleeswaren en hondenvoer. In de voeding en diervoeding werken wij voor fabrikanten en voor retailers. Van grote multinationals, tot de slager op de hoek.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 4