Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Waterinspectie

Heeft u een vraag op het gebied van waterkwaliteit en waterveiligheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu werkt in de industriële sector, in de retail, zwembadwereld of zorg. Als fabrikant of retailer wilt u er zeker van zijn dat uw drink- en proceswater de juiste kwaliteit hebben.

Legionella in de personeelsdouches wilt u natuurlijk voorkomen. En mogelijk is water ook een ingrediënt in uw productieproces. Dan is kwaliteit misschien nog wel belangrijker. Wie het water uit eigen bron gebruikt, moet het eerst laten aanmerken als drinkwaterkwaliteit. Bij vrijwel elk productieproces komt proceswater kijken, bijvoorbeeld als koelmiddel of bij de reiniging van uw installatie. Ongemerkt speelt water zo een belangrijke rol in uw organisatie. Gelukkig is Eurofins ook gespecialiseerd in waterkwaliteit testen en waterveiligheid.

Zwembadprotocol

Er is een protocol opgesteld n.a.v. de coronapandemie zodat badinrichtingen de deuren weer kunnen openen. Het protocol is tot stand gekomen en opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche. C-mark is er trots op hier als expert een bijdrage aan te hebben geleverd. Download hier het protocol.

Advies en ondersteuning op maat

Wij zijn benieuwd wat u bezighoudt. Bij uw uitdagingen vinden wij graag een oplossing. Daarom starten wij graag met een inventarisatie van uw gebouw met waterinstallatie én uw situatie. Graag komen we meer te weten over het type water en uw processen, zodat we u kunnen helpen de risico’s en de wettelijke context in kaart te brengen.

Op basis van die informatie bekijken wij als uw kennispartner graag hoe we u het beste kunnen adviseren of ondersteunen. Vanaf de tekeningen bij nieuwbouw voor een correcte aanleg van het waterleidingnetwerk, tot aan een verbouwing, of als uw gebouw van functie verandert. Ons ervaren adviesteam weet op iedere situatie of vraag raad in de vorm van advies of ondersteuning.

Beheer van goede waterkwaliteit

Onze mensen vindt u verspreid over heel Nederland, dus ook bij u om de hoek. Onze collega’s handelen en adviseren altijd volgens de laatste wet- en regelgeving. Zo ondersteunen wij u ook om met uw drink- en proceswater te voldoen aan wettelijke normen. Het opstellen van een risico-inventarisatie en –beheersplan helpt daarbij. Niet alleen adviseren wij u over het beheer, we kunnen ook voor u controleren of het beheer voldoet. Wij verzorgen dan uw monstername en analyses bij onze eigen waterlaboratoria, waar onze kundige collega’s van ieder waterlaboratorium technische oplossingen zoeken om de waterkwaliteit zorgvuldig te meten.

C-mark is BRL 6010 gecertificeerd en voor monstername door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd. Van ons ontvangt u de analyses en de interpretaties, met advies voor uw beheer. Vooraf kunnen wij u aanraden welke parameters u kunt laten analyseren en waarom.

Diensten

Voor complete ontzorging is C-mark uw partner. We zorgen er dan voor dat u op elk moment voldoet aan de wettelijke vereisten en we onderhouden de waterkwaliteit. Ook geven we specialistisch advies bij veranderingen in uw situatie, of bij mutaties in wet- en regelgeving. Natuurlijk kunnen klanten ook losse diensten bij ons afnemen. Een greep uit onze dienstverlening:

  • Monstername en analyse van drinkwater, proceswater en zwembadwater
  • Legionellapreventie: risicoanalyse en beheersplan, monstername en analyse legionella, temperaturen en spoelen, keerklepcontrole, reinigingen, legionellaveilige douchekoppen en digitaal legionellabeheer
  • Audits en inspecties
  • Brononderzoek
  • Calamiteitenbegeleiding
  • Detachering
  • Zwembad (water)veiligheid: risicoanalyse en beheersplan, monstername en analyse van zwembadwater, luchtonderzoek en online monitoring

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over C-mark en onze diensten op www.c-mark.nl of neem direct contact op via c-mark@ftbnl.eurofins.com of telefoonnummer 088-831 05 00.  

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Bel ons

088-831 05 00

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3