Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Koffie & Thee

Koffie en thee zijn gedurende de dag de meest gedronken dranken. Ook komen er steeds meer soorten koffie en thee producten op de markt. Koffie met en zonder cafeïne, hele of gemalen bonen en biologische varianten.  Om de kwaliteit van uw producten te waarborgen bieden wij over uw gehele keten het totaalpakket aan: van monstername tot advies over de resultaten. Zowel als de producten van het land afkomen tot aan wanneer zij in de supermarkt liggen. Maar wij kunnen u ook helpen met vraagstukken op het gebied van Fraude en Authenticiteit.

Ten aanzien van de samenstelling van koffie en thee zijn er eisen vastgesteld in het warenwetbesluit etikettering van levensmiddelen en warenwetbesluit gereserveerde aanduidingen. Tevens zijn er regels vastgesteld voor het gebruik van bepaalde ingrediënten zoals kleurstoffen. Het is dus van belang om de kwaliteit en de voedselveiligheid te borgen. Hiervoor zijn er verschillende onderzoeken beschikbaar.

Bij koffie zijn er bijvoorbeeld relatief weinig micro-organismen aanwezig in verband met het brandproces waardoor er een ander soort onderzoek volstaat dan voor de kwaliteitsborging van thee, welke uit gedroogde onderdelen bestaat en een verhoogd risico geeft met betrekking tot de voedselveiligheid.

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Alle Jan Pool

Alle Jan Pool

Accountmanager

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3