Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Additieven en condimenten

Voor additieven en condimenten zijn eisen vastgelegd in Warenbesluit additieven, aroma’s en enzymen in levensmiddelen. Daarnaast zijn o.a. microbiologische eisen vastgelegd in de verordening EG 2073/2005, chemische eisen in de verordening EG 1881/2006 en eisen met betrekking tot de etikettering in verordening EG 1169/2011. Eurofins beschikt over brede ervaring op gebied van analyses in additieven, aroma’s en condimenten.

Additieven en condimenten worden nog steeds veel gebruikt in de voedselwereld. Bijvoorbeeld voor het verdikken en verbinden van voedingsmiddelen. Als additieven zijn goedgekeurd, krijgen zij een E-nummer toegekend. De eisen die worden gesteld aan additieven worden bepaald door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Deze eisen zijn vastgelegd in Warenbesluit additieven, aroma’s en enzymen in levensmiddelen. Daarnaast zijn o.a. microbiologische eisen vastgelegd in de verordening EG 2073/2005, chemische eisen in de verordening EG 1881/2006 en eisen met betrekking tot de etikettering in verordening EG 1169/2011. Eurofins beschikt over brede ervaring op gebied van analyses in additieven, aroma’s en condimenten en bieden het gehele pakket analyses aan.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3