Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Hygiëne inspectie

Eurofins Food Safety Solutions en Bureau de Wit voeren controles uit en adviseren grote retail foodketens,  horecaondernemers en winkeliers op het gebied van voedsel- en waterveiligheid. Wij werken veel voor retailers, hotels, restaurants, cateraars, zorginstellingen en speciaalzaken of kleine detaillisten zoals bakkers, slagerijen of groentewinkels. Onze deskundige medewerkers helpen u graag met optimale hygiëne en legionellapreventie, vanaf de productie tot consumptie.

Of u nu gerechten serveert, consumenten ontvangt, gasten verzorgt tijdens hun verblijf of vlees, banket of groente verkoopt: u wilt kwaliteit leveren en voldoen aan wet- en regelgeving. Daar helpen wij u graag bij.

Voedselveiligheid op maat 

Graag leren we eerst uw situatie kennen: de start van iedere risico-inventarisatie. Op basis van uw situatie kunnen we u het beste adviseren, ondersteunen en ontzorgen. Wij vertellen bijvoorbeeld graag waar u op moet letten als u ingrediënten voor gerechten of voor uw speciaalzaak importeert uit het buitenland. Hoe u de hygiënecode verantwoord toepast. Welke testen u het beste kunt uitvoeren. Of wat belangrijk is tijdens het transport van uw ingrediënten. Onze specialisten hebben alle kennis in huis.

Minder inspectie NVWA

Voor grote retail foodketens met eetgelegenheid voeren wij hygiëne-audits uit, op basis van de geldende hygiënecode(s). Bijvoorbeeld voor grote fastfoodketens of benzinestations. Eurofins Food Safety Solutions auditeert het proces van inkoop tot verkoop. Daartoe hebben wij een POC-erkenning van de NVWA. Door het zelfcontrolesysteem op basis van horizontaal toezicht, treden wij op als toezichthouder van de autoriteit. De NVWA gaat daarmee uit van onze bevindingen.

Jaarlijks bezoeken onze auditors uw hoofdvestiging. U ontvangt een managementreview en we bespreken de afwijkingen, die u ook realtime kunt volgen in het online dashboard. Locaties met afwijkingen begeleiden wij naar ‘groen’ toe. Wij helpen hen een stap voorwaarts te maken met behulp van advies, e-learnings of extra audits.

Bekijk de groene locaties 

Diensten in voedselveiligheid

Die kennis zetten zij ook graag in op consultancy-basis. Onze consultants kunnen voor u een kwaliteitssysteem invoeren of onderhouden. Daarmee monitort u of u voldoet aan alle wet- en regelgeving voor voedselveiligheid. Verder verzamelen of beheren onze consultants informatie over allergenen. Dat bespaart u een hoop tijd. Neemt u een HACCP-kwaliteitsaudit bij ons af, dan kunt u – bij goed resultaat - laten zien dat u tijdens de bereiding van voedsel aantoonbaar werkt volgens een veilig en gestructureerde methode.

Ook een voedselveiligheidsinspectie en voedselveiligheidsabonnement met begeleiding behoren tot de mogelijkheden. Wie gaat voor het Bureau de Wit-keurmerk, krijgt van de NVWA minder controle bij goede resultaten. En natuurlijk verzorgen wij nog steeds uw monstername en analyse, op basis waarvan wij u kunnen adviseren.

Legionellapreventie

Op het gebied van water gaan we hetzelfde te werk. We inventariseren de waterinstallatie, de tappunten en uw processen om de risico’s in kaart te brengen voor uw organisatie. Dat mondt uit in advies en naar wens in een beheersplan. Afhankelijk van het type bedrijf, moet u voldoen aan wet- en regelgeving. Bij zogenoemde ‘prioritaire locaties’ zijn de regels aangescherpt. Dat zijn bijvoorbeeld locaties waar mensen overnachten, zoals hotels of zorginstellingen. Wij helpen deze organisaties graag de wetgeving te vertalen naar de praktijk.

Zelfs voor niet-prioritaire locaties, die dat niet verplicht zijn, is het wel aan te bevelen om een risico-inventarisatie en beheersplan voor legionella te maken en periodiek watermonsters te laten nemen. U heeft immers altijd ‘zorgplicht’ voor uw gasten of bezoekers. Met monstername en microbiologische analyses meten we de waterkwaliteit. De resultaten kunnen aanleiding zijn om uw beheerstaken bij te stellen.

Trainingen en tools

Onze kennis delen wij ook tijdens trainingen voor medewerkers. Met verschillende digitale tools maken wij het beheer een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Doet u nu uw registraties en controlemetingen nog op papier in klappers; via onze HACCP-registratie-app voeren alle medewerkers die gegevens digitaal in. In een dashboard kunt u precies zien of alle aangesloten locaties voldoen aan de registratieverplichting. Met die informatie kunt u eenvoudig bijsturen. Een uitkomst!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Eurofins Bureau de Wit  op www.bureaudewit.nl of neem direct contact met ons op via +31 (0) 36 536 74 20 of info@bureaudewit.nl.
Voor retail kunt u contact opnemen met Eurofins Food Safety Solutions via foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com of via +31(0)888 31 03 30.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3