Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Terugblik 2021

Header Image

Het jaar zit er weer bijna op. Traditioneel blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we helaas opnieuw moesten dealen met de coronapandemie. Voor veel van onze klanten had dit een grote impact: de sluiting van de landsgrenzen, de horeca en recreatie, het geen doorgang hebben van evenementen en de toename van thuis culinair afhalen. Het zorgde voor verschuivingen in de foodsector. Onze medewerkers adviseerden en ondersteunden u daarbij. Maar er gebeurde meer dit jaar bij Eurofins. We sommen de belangrijkste punten op.

 • Met het SAFER@WORK™️-programma ondersteunden we TeamNL tijdens de Olympische Spelen met betrouwbare testen en we maakten wereldkampioenschappen schaatsen in het Thialf stadion in Heerenveen coronaproof. Nog steeds voeren wij onder andere humane testen, afvalwatertesten en antistoffentesten uit.
 • Eurofins LabCo introduceerde de acrlyamide-analyse en kon rekenen op een accreditatie voor de nieuwe SPIFAN-methode voor de analyse van vetzuren. Deze methode meet de vetzuursamenstelling sneller en nauwkeuriger.
 • In 2021 werd de mede door het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) ontwikkelde voedingsvezel-analysemethode voor klassieke en complexe voedingsvezels voorgedragen als internationale norm van de Codex Alimentarius. Een mooie mijlpaal. 
 • Ons Microbiologie laboratorium in Heerenveen heeft zich verder gespecialiseerd in nog snellere en accurate analyses van pathogene micro-organismen. Ook implementeerden onze specialisten de MALDI-TOF MS analysemethode, voor snelle typering van pathogene bacteriën.
 • Verschillende disciplines binnen Eurofins hebben in 2021 het Ken-je-keten-programma ontwikkeld om uw complete supply chain te doorgronden. Op basis van alle data, wet- en regelgeving en een risico-inventarisatie, adviseren onze ketenexperts & food en fraude consultants over het oplossen van knelpunten in de supply chain en over het besparen van kosten. 
 • De consultants van Eurofins Food Safety Solutions hebben zich verder gespecialiseerd in het ondersteunen van producenten en retailers bij de interpretatie van Informatieblad 85 en de nieuwe Europese richtlijn, om de groei van Listeria monocytogenes te onderbouwen in risicoproducten.
 • In ons laboratorium in Graauw hebben we het afgelopen jaar de accreditatie behaald voor het uitvoeren van chloraat en perchloraat voor zuigelingenvoeding en andere melkproducten. Voor alle andere matrices was er al langer een accreditatie.
 • Eurofins Food Testing Belgium in Nazareth heeft veel geïnvesteerd in advies voor de watermarkt in België onder het label C-mark België
 • Eurofins Bureau de Wit en Eurofins C-mark stonden in het 2e kwartaal van 2021 direct klaar met advies om de heropening van zorginstellingen, horeca en zwembaden zo veilig mogelijk te laten verlopen. 
 • Bureau de Wit heeft haar E-learning-module voor de horeca volledig vernieuwd om - naast de incompany-trainingen - ook op afstand de medewerkers van haar klanten te kunnen opleiden. 
 • Specialisten van Bureau de Wit schreven samen met Koninklijke Nederlandse Slagers de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Zij zijn gestart met het begeleiden, opleiden en implementeren van deze nieuwe code bij diverse slagers.
 • Afgelopen jaar was het eerste jaar van het nieuwe Microbiologie sataliet-laboratorium in Enschede. Ook in deze regio staan wij dicht bij de voedselproducerende bedrijven, wat tijdswinst oplevert dankzij de geringe transporttijd. Verder ontvingen de satelietlaboratoria dit jaar de accreditatie voor de analyse op Listeria Species. Daarmee kunnen analisten de analyse op meerdere Listeriasoorten nu in één run uitvoeren, onder accreditatie.
 • BacBuro -oftewel het Bacteriologisch Adviesburo- is als jongste dochteronderneming van Eurofins Food Feed Water Benelux toegevoegd aan het netwerk. 
 • Ook in 2021 hielden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de voedsel-, diervoeder- en waterketen. Zo organiseerden we verschillende webinars over actuele thema’s en stuurden we maandelijks een kennisbulletin met al het laatste nieuws.

Ook in 2022 helpen wij u graag bij uw uitdagingen en kansen. Op naar een mooi nieuw jaar! Wij wensen u een mooie jaarwisseling en een prachtig 2022!