Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eurofins Bacteriologisch Adviesburo

Adres

Eurofins Bacteriologisch Adviesburo, Nederland

Meeboerserf 1

3851 SR Ermelo

Route plannen

Bel ons

0341 562 176

Mail ons

info@bacburo.nl

Voedselveiligheid: dat is waar het om draait. De consument wil producten waarop het blindelings kan vertrouwen. En u, als producent, wilt het vertrouwen van de consument. Eurofins Bacteriologisch Adviesburo brengt dat vertrouwen in kaart. Vanuit Ermelo ontzorgen wij pluimveehouderijen, slachterijen, bakkerijen, levensmiddelenproducenten en verwerkers rond de Veluwe. Eurofins Bacteriologisch Adviesburo is een compact lab. Dankzij onze korte lijnen, kunnen wij snel en flexibel voor u aan de slag.

De Europese Verordening (EG) Nr. 2073/2005 omschrijft de microbiologische criteria voor levensmiddelen, voor optimale voedselveiligheid en hygiëne. In deze richtlijn staat bovendien beschreven welke analyses moeten worden uitgevoerd en met welke frequentie. Eurofins Bacteriologisch Adviesburo heeft een analyse-aanbod dat hier naadloos op aansluit. Ook de analyses die noodzakelijk zijn voor de export naar verschillende landen kunnen wij voor u verzorgen. Zo voeren wij bijvoorbeeld analyses uit op Salmonella spp., E.coli of Listeria spp. 

Houdbaarheid

Daarnaast voeren wij challengetesten uit om na te gaan of uw product een voedingsbodem kan zijn voor Listeria monocytogenes. Verificatie van de houdbaarheidstermijn van uw producten kunnen wij voor u verzorgen, op basis van microbiologische analyses en de bepaling van de aw-waarde.

Omgevingsonderzoek

Ook voor omgevingsonderzoek in uw productie-omgeving kunt u bij ons terecht. Wij nemen omgevingsmonsters op basis van NEN-ISO 18593. U kunt bij ons terecht voor advies over de wijze van schoonmaken en desinfecteren. Bovendien voeren wij testen uit met de gevonden ‘huisbacterie’ om na te gaan of de gebruikte middelen geschikt zijn om de betreffende stam te elimineren.

Verhandelbaarheidsrapport

Voor verschillende winkelketens moeten zogenaamde verhandelbaarheidsrapporten worden opgesteld. In een verhandelbaarheidsrapport worden verschillende parameters van het product onderzocht en getoetst aan de verschillende regelgevingen.

Speciale onderzoeken

  • In onze cleanroom produceren wij entklare voedingsbodems voor commerciële doeleinden. Hierbij kunt u denken aan Rodacschalen, Agar contact plaatjes (acp's), maar ook alle soorten voedingsbodems in 9 cm schalen.
  • Door de jaren lange ervaring in het onderzoek van sporenvormende bacteriën kunnen wij onderzoek verrichten op volconserven. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van thermoresistente bacteriën in grote monsters. Afwezigheid van deze bacteriën garandeert een lange houdbaarheid.
  • Wij voeren onderzoek uit naar de conserverende werking van cosmetische producten. Wij maken gebruik van zogenaamde challengetesten. Bovendien kan de huisbacterie deel uit maken van de test organismen.

Advies

Bij overschrijdingen van de microbiologisch normen en bij klachten, denken wij met u mee over de oplossing van het probleem. Wij maken voor u de juiste bemonsteringsschema’s op basis van de EG richtlijn 2073/2005 en de daarbij behorende bijlagen en informatiebladen. In deze schema’s staat precies vermeld met welke frequentie uw producten onderzocht moeten worden en op welke parameters. Dus niet te weinig, maar zeker niet teveel analyses. Bovendien stellen wij voor u de noodzakelijke trendanalyses op.

Interesse? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen of kunnen wij iets voor u betekenen? Bel ons via 0341 562 176 of mail naar info@bacburo.nl