Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze borchures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Nieuw Microbiologisch laboratorium in Enschede geopend

Met landelijke dekking staan we nu heel dicht bij voedselproducenten

Eurofins Food, Feed, Water Benelux heeft een nieuw Microbiologisch laboratorium geopend. Met de komst van dit laboratorium in de regio Noord-Oost Nederland (Enschede) voorzien wij in landelijke dekking. Ook in deze regio staan wij nu heel dicht bij de voedselproducerende bedrijven wat logistieke voordelen qua transport en tijd oplevert. 

Eurofins’ laboratoria helpen hun opdrachtgevers met het bewaken van de voedselveiligheid door het testen van voedingsmiddelen en oppervlakten op microbiologische parameters, monsternames, trendanalyses en ondersteunen hen bij het hanteren van complexe wet- en regelgeving. Het laboratorium in Enschede is recentelijk geaccrediteerd voor ISO 17025: 2017 en diverse Microbiologische analyses.

Eén loket
Eurofins heeft verspreid over het hele land tien Food Laboratoria. De kleinere laboratoria onderscheiden zich door locatie: dichtbij de klant, waardoor opdrachtgevers nu alle diensten bij ‘één loket’ kunnen inkopen. Complexere analyses worden uitbesteed aan onder andere de Eurofins Competence Centers in de Benelux.

Regelgeving en nieuwe producten
De Enschedese vestiging is gespecialiseerd in Microbiologische analyses op levensmiddelen en oppervlaktes, waarbij veel kennis is opgebouwd in de matrices vlees, vegetarische producten en Ready to Eat (RTE) maaltijden. 

Listeria
De gehele voedingsindustrie is onderhevig aan strenge wet- en regelgeving onder toezicht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Het beheersen van Listeria monocytogenes in vleeswaren, Ready to Eat Maaltijden en vleesvervangers vereisen een continue aandacht op mogelijke uitgroei. “Met een Microbiologie lab als Enschede bieden wij een meerwaarde aan voedselproducenten die deze kennis niet standaard in huis hebben”, vertelt Esther van Andel, Business Unit Manager bij Eurofins.

Meer informatie?
Neem contact op met ons op via sales-food-nl@eurofins.com of via +31(0)888 31 00 00.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 9