Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Stap 1 - Lekker lang houdbaar

Stap 1. We adviseren over de receptuuropbouw en we testen de werking van additieven en natuurlijke conserveermiddelen tijdens de productontwikkeling

Receptuur-advies gericht op houdbaarheid

De hoogst haalbare houdbaarheidstermijn bereikt u met conserveermiddelen of met organische zuren. De conserverende zuren en de zouten van de zuren verlagen de ph/aw-waarde van uw product, waardoor bacteriegroei minder kans krijgt. Maar welk conserveermiddel past bij uw wensen en bij uw product? Daar denken wij graag in mee. Of het nu gaat om de klassieke zuren, zoals sorbinezuur en benzoëzuur of om de meer moderne conserveringsmethodes. Organische zuren zoals citroenzuur, azijnzuur en melkzuur zijn bijvoorbeeld ook heel effectief en geschikt voor toepassing in een gestandaardiseerd productieproces. En we hebben niet alleen kennis van conserveren. Onze experts adviseren u ook graag over het voorkomen van afwijkingen in de productie, zoals contaminanten die er niet in thuishoren, verkleuring of verschrompeling. En welk ingrediënt plaatst u op welke manier op het etiket van uw product? Ook onze labelling-specialisten ondersteunen u graag.

(Tussentijdse) analyse van conserveermiddelen

Tijdens de ontwikkeling van uw product wilt u weten wat werkt en wat niet. Wat doet het conserveermiddel of het organische zuur voor uw product? Remt het inderdaad de groei van Listeria monocytogenes? En uiteraard wilt u de juiste waarden exact op uw etiket vermelden. Ons lab in Heerenveen heeft een zeer betrouwbare analysemethode voor het meten van zowel klassieke e-nummers zoals sorbinezuur of benzoëzuur, als de organische zuren. Het analyseren van organische zuren is uitermate complex en de analysemethode verschilt per laboratorium. In Heerenveen is de analysemethode gebaseerd op HPLC-UV en hebben we de laagste kwantificering en detectielimieten (LOQs/LODs). Met deze analyse kunnen we de 13 organische zuren erg goed van elkaar scheiden, waardoor de concentratiebepaling een heel nauwkeurig resultaat geeft. Als we een piekpositie meten, is die zorgvuldig gecheckt op interferenties. Naast het meten van 13 organische zuren, analyseren wij veel andere zuren via HPLC-MS, zoalsfumaarzuur , wijnsteenzuuren shikiminezuur. Uiteraard staat ons researchteam voor u klaar wanneer er onverwachte deviaties in de resultaten optreden. Op projectbasis kunnen we ons verder verdiepen in uw specifieke product en uitdaging om tot de beste oplossing te komen. 

Meer weten?

Heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op via foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com of via telefoonnummer: +31 (0) 888 31 03 30.


Eurofins Fresh & Safe 2.0

Met Eurofins bent u in staat om de veiligheid en versheid van uw voedsel en water naar het volgende niveau te brengen. Wij noemen dit Fresh & Safe 2.0!

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.