Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Chemische analyses

'Betrouwbare analyseresultaten voor complexe producten, lage detectielimieten en een zo kort mogelijke doorlooptijd'

In Heerenveen en Rotterdam (LabCo) zijn onze Chemie laboratoria gevestigd. Daar onderzoeken we water, voedings- en diervoederproducten, aan de hand van een uitgebreid pakket aan chemische analyses. We analyseren de standaard voedingswaarden en nutritionele bestanddelen van producten en grondstoffen: bijvoorbeeld eiwitten, suikers, vetten, voedingsvezels en andere koolhydraten. Net als specifieke bestanddelen, zoals cafeïne en organische zuren.

Daarnaast adviseren wij klanten over de juiste analysemethode voor hun productsoort, matrix of ingrediënten-combinatie. Ons Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry ontwikkelt nieuwe methodes voor complexe koolhydratenanalyses.

In het laboratorium in Heerenveen zijn we onder meer gespecialiseerd in: 

  • Het bepalen van het as-gehalte, cafeïne, eiwitten, vet (vrij, totaal, niro en SBR), vocht, suikers, voedingsvezels en andere koolhydraten (zetmeel en poly- en oligosachariden, zoals fructanen, glucanen en pectines);
  • Energiebepalingen en analysepakketten voor kwantitatieve gegevens voor nutritionele labelinformatie, zoals Big4, Big8 en Big8+; 
  • Het analyseren van additieven in kindervoeding, toegevoegde suikers, dextrines, FOS (fructo-oligosachariden) en GOS (galacto-oligosachariden);
  • Diervoeder- en graan-analyses met GAFTA-erkenning.
  • Alle onderzoeken voeren wij uit voor een brede scope van voedingsmiddelen, waaronder baby- en zuigelingenvoeding, diervoeding, melk en zuivel. U kunt ook voor water en dranken, supplementen en grondstoffen bij ons terecht.

Monsters aanleveren

Als klant bij het Chemie laboratorium in Heerenveen kunt u monsters aanleveren bij ons afgifteloket. Het adres: Icarus 12 Heerenveen (Afdeling SRR, deur ‘koeriers’). Dit zijn de tijden waarop u monsters kunt aanleveren:

  • Maandag: 8:30 - 17:00 uur
  • Dinsdag t/m vrijdag: 6:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag: 6:00 - 14:00 uur

Innovatie en nauwkeurige analyseresultaten

Innovatie en modernisering staan bij ons hoog in het vaandel. Daarmee zorgen we niet alleen voor zeer betrouwbare analyseresultaten, lage detectielimieten en een zo kort mogelijke doorlooptijd. We kijken ook naar aanvullingen van ons analyseportfolio, terwijl we de impact op milieu en omgeving verminderen. Zo kunt u uw producten vol vertrouwen op de markt zetten. 

Chemische analyses Laboratorium LabCo

Het Eurofins laboratorium in Rotterdam verzorgt chemische analyses op het gebied van oliën en vetten in producten. Enkele van onze analyses zijn bijvoorbeeld perioxide, stollingscurve, solid fat content (het bepalen van het aantal vaste deeltjes bij bepaalde temperaturen; het smeltpunt), Ook meten we bijvoorbeeld hoe oud of schoon olie is, aan de hand van de oxidatiestabiliteit.

Olie of vet wordt soms onttrokken uit een product met behulp van chemicaliën. Wij testen of er geen chemicaliën in de olie voorkomen, die nog ontvlambaar zijn. Zulke informatie is nuttig als u voor keuzes staat tijdens uw productieproces. 

Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry 

Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) in Heerenveen is een internationaal en toonaangevend expertisecentrum in zijn vakgebied. Het expertisecentrum ontwikkelt nieuwe analysemethoden voor koolhydraten en verbetert of breidt bestaande analysemethoden uit, zodat ze bijvoorbeeld op meer productgroepen toepasbaar zijn, er minder interferentie is met andere ingrediënten en/of een verlaging van de detectiewaarden wordt gerealiseerd.

Het Chemie laboratorium in Heerenveen heeft onder andere het meest uitgebreide assortiment koolhydraat- en voedingsvezeltests en levert zeer nauwkeurige kwaliteitsanalyses voor voedingsproducten. 

Ondersteuning van uw productontwikkeling of productieproces

Het CCC kan u ook ondersteunen bij uw interne testactiviteiten, door de testactiviteiten geheel aan ons uit te besteden of in samenwerking uit te voeren. Hiermee kunt u tijd en geld besparen, waardoor u uw product sneller op de markt brengt. In de samenwerking met onze klanten, is transparantie en partnership wat ons kenmerkt.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Bel +31 (0)88 831 0000 of stuur een e-mail naar asm-food-nl@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3