Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Chemie analyses

In Heerenveen en Rotterdam (LabCo) zijn onze Chemisch Laboratoria gevestigd, waar we zowel water als voedings- en diervoederingsproducten onderzoeken door middel van een uitgebreid pakket chemische analyses. We analyseren de standaard voedingswaarden van producten, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, maar ook andere stoffen zoals cafeïne, organische zuren en  metalen. Naast het uitvoeren van de analyses brengen wij advies uit  over de toe te passen analysemethode per product.  Het Expertise centrum Koolhydraten (CCC) ontwikkelt nieuwe methodes op gebied van complexe koolhydraten analyses.

Laboratorium Heerenveen

In het laboratorium in Heerenveen zijn we onder meer gespecialiseerd in het bepalen van het gehalte as, cafeïne, eiwitten, elementen, nitraat/nitriet, (vrij of totaal) vet, vocht, koolhydraten en voedingsvezel. Dit onderzoek voeren wij uit voor een brede scope van voedingsmiddelen waaronder baby- en zuigelingenvoeding, diervoeding, melk en zuivel.  U kunt voor alle voeding en dranken,inclusief supplementen en grondstoffen bij ons terecht.

Laboratorium LabCo

Het Eurofins laboratorium in Rotterdam verzorgt chemische analyses op het gebied van oliën en vetten in producten. Enkele van onze analyses zijn bijvoorbeeld perioxide, stollingscurve, solid fat content (het bepalen van het aantal vaste deeltjes bij bepaalde temperaturen; het smeltpunt), Ook meten we bijvoorbeeld hoe oud of schoon olie is, aan de hand van de oxidatiestabiliteit. Olie of vet wordt soms onttrokken uit een product met behulp van chemicaliën. Wij testen of er geen chemicaliën in de olie voorkomen, die nog ontvlambaar zijn. Zulke informatie is nuttig als u voor keuzes staat tijdens uw productieproces. Stel: u weet dat palmolie smelt bij 35 graden, dan kunt u dat ingrediënt in Nederland rustig toepassen als het zijn textuur moet behouden; in warme landen gaat dat niet op.

 

Eurofins Expertise Centre

Als fabrikant wilt u weten hoeveel koolhydraten en voedingsvezels er in uw eindproduct zitten. Een belangrijke reden hiervoor is dat die waarden correct op het etiket moeten komen te staan. Voor potentiele kopers van uw product, kan een bepaald gehalte koolhydraten en voedingsvezels reden zijn om voor uw product te kiezen. Het Eurofins CCC helpt bij complexe vraagstukken of innovatieve ontwikkelingen. Het CCC ondersteunt het routinelab bij complexe analyses en onderzoekt oplossingen om nieuwe koolhydraat- of vezelsoorten te testen. Zoals glucanen uit schimmels en oligosachariden uit zetmeel, humane suikers (HMO’s - human milk oligosaccharides) in kindermelk of vezels in insecten of zeewierproducten.

 

Nieuwe analysetechnieken

Het Eurofins Expertise Centrum CCC zet haar hoogwaardige kennis in om de bestaande analyses op het gebied van koolhydraten en voedingsvezels te verbeteren en sneller te maken. Zo ontwikkelen we nieuwe methoden en normen en valideren we nieuwe apparatuur. Dat doen we in nauwe samenspraak met kwaliteitsorganisaties als AOAC, NEN, ISO en IDF. Wij weten dat ieder uur voor u een groot verschil maakt. De voedingsvezelanalyses worden steeds meer geautomatiseerd waardoor zij ook sneller afgerond zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.eurofins.com/carbohydrates.
 

Advies bij uw productieproces

Advies op maat is mogelijk. Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar de rol die koolhydraten spelen in  ingrediënten en hoe deze moeten worden verwerkt. Het kan zijn dat het productieproces niet optimaal is ingericht. Dat de temperatuur in een van uw machines bijvoorbeeld leidt tot afbraak van moleculen of dat de samenstelling niet homogeen is door de waterhuishouding. We denken graag mee als de ingrediënten niet zorgen voor de juiste samenstelling van uw eindproduct. En fabrikanten die hun product gezonder willen maken, adviseren wij - op basis van de laatste trends - hoe zij de calorische waarde kunnen verlagen, het product minder vet maken of het suiker en zout gehalte te reduceren.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 4