Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Chemie

In Heerenveen staat ons Chemisch Laboratorium, waar we zowel water als voedings- en diervoederingsproducten onderzoeken door middel van een uitgebreid pakket chemische analyses. We analyseren de standaard voedingswaarden van producten, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, maar ook andere stoffen zoals cafeïne, organische zuren en  metalen. Naast het uitvoeren van de analyses brengen wij advies uit  over de toe te passen analysemethode per product.  Het Expertise centrum Koolhydraten (CCC) ontwikkelt nieuwe methodes op gebied van complexe koolhydraten analyses.

Laboratorium

In het laboratorium in Heerenveen zijn we onder meer gespecialiseerd in het bepalen van het gehalte as, cafeïne, eiwitten, elementen, nitraat/nitriet, (vrij of totaal) vet, vocht, koolhydraten en voedingsvezel. Dit onderzoek voeren wij uit voor een brede scope van voedingsmiddelen waaronder baby- en zuigelingenvoeding, diervoeding, melk en zuivel.  U kunt voor alle voeding en dranken,inclusief supplementen en grondstoffen bij ons terecht.

 

Eurofins Expertise Centre

Als fabrikant wilt u weten hoeveel koolhydraten en voedingsvezels er in uw eindproduct zitten. Een belangrijke reden hiervoor is dat die waarden correct op het etiket moeten komen te staan. Voor potentiele kopers van uw product, kan een bepaald gehalte koolhydraten en voedingsvezels reden zijn om voor uw product te kiezen. Het Eurofins CCC helpt bij complexe vraagstukken of innovatieve ontwikkelingen. Het CCC ondersteunt het routinelab bij complexe analyses en onderzoekt oplossingen om nieuwe koolhydraat- of vezelsoorten te testen. Zoals glucanen uit schimmels en oligosachariden uit zetmeel, humane suikers (HMO’s - human milk oligosaccharides) in kindermelk of vezels in insecten of zeewierproducten.

 

Nieuwe analysetechnieken

Het Eurofins Expertise Centrum CCC zet haar hoogwaardige kennis in om de bestaande analyses op het gebied van koolhydraten en voedingsvezels te verbeteren en sneller te maken. Zo ontwikkelen we nieuwe methoden en normen en valideren we nieuwe apparatuur. Dat doen we in nauwe samenspraak met kwaliteitsorganisaties als AOAC, NEN, ISO en IDF. Wij weten dat ieder uur voor u een groot verschil maakt. De voedingsvezelanalyses worden steeds meer geautomatiseerd waardoor zij ook sneller afgerond zijn.

 

Advies bij uw productieproces

Advies op maat is mogelijk. Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar de rol die koolhydraten spelen in  ingrediënten en hoe deze moeten worden verwerkt. Het kan zijn dat het productieproces niet optimaal is ingericht. Dat de temperatuur in een van uw machines bijvoorbeeld leidt tot afbraak van moleculen of dat de samenstelling niet homogeen is door de waterhuishouding. We denken graag mee als de ingrediënten niet zorgen voor de juiste samenstelling van uw eindproduct. En fabrikanten die hun product gezonder willen maken, adviseren wij - op basis van de laatste trends - hoe zij de calorische waarde kunnen verlagen, het product minder vet maken of het suiker en zout gehalte te reduceren.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.