Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Survey

Noten, kruiden, granen, minerale oliën en plantaardige olieproducten en ‘oleochemicals’: u heeft deze goederen vaak nodig in het productieproces van uw eindproduct. Regelmatig bevinden die bulkgoederen zich bij een leverancier in het buitenland. Inkoop in India, Vietnam of Turkije is niet altijd eenvoudig, u weet niet altijd wat de kwaliteit van de goederen is en of de leverancier betrouwbaar is. 

Eurofins Survey houdt zich als ‘european food standards agency’ bezig met international food safety survey & food security. Wij onderzoeken en inspecteren internationaal de kwaliteit van vloeibare en droge goederen in de voedings- en diervoedingssector. Een uitkomst bij inkoop in het buitenland.

Food testing & food control: volledig ontzorgen bij inkoop in het buitenland

Eurofins Survey voert  monsternames uit in aankomsthavens binnen de ARA-regio (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen), maar ook in de vertrekhavens in de landen van herkomst van bukgoederen en grondstoffen. Tevens kunnen wij inspecteren tijdens transport of laden en lossen. We controleren of de goederen onder de goede omstandigheden in de juiste hoeveelheden naar de opslag of retailer gaan. Uiteraard volgens de Europese wet- en regelgeving.

De genomen monsters kunnen zowel in de Benelux als in onze laboratoria in het land van herkomst geanalyseerd worden. Eurofins Survey verzorgt alles vanuit één loket en aanspreekpunt in Nederland. Daarmee ontzorgt Eurofins Survey haar klanten  volledigin de gehele supply chain.

Diensten

Bij Eurofins Survey bent u aan het goede adres voor:

  • Bemonstering van vloeibare en droge bulkgoederen in binnen- én buitenland volgens Europese wet- en regelgeving voor voedselveiligheid
  • Direct transport van het monster naar een partner-laboratorium
  • Kwaliteitsinspectie bij aankoop en  van de omstandigheden waarin de bulkgoederen zich bevinden of worden vervoerd
  • Hoeveelheidsbepaling bij inkoop en tijdens het laden of lossen
  • Advies voor kostenbesparing in de keten en product risk management
  • Aankoopadvies voor goederen op basis van monstername ter plaatse en analyses’

Kostenbesparing bij extra kwaliteitsbewaking

Van inkoop tot verkoop aan de retailer: als fabrikant van voeding en diervoeding maakt u veel kosten voordat het product in de winkel ligt. Soms kan het ook anders. Stel: een fabrikant koopt kruiden uit Azië en slaat die op in Nederland. Hij had gehoopt premium-kwaliteit in te kopen, maar het blijkt B-kwaliteit. Hij maakte kosten voor de opslag en het terugsturen van de partij. Medewerkers van Logistiek, Financiën, Quality Assurance & Quality Control waren er druk mee.

De partij in het land van herkomst laten onderzoeken, maakt dat u snel kunt anticiperen op basis van de juiste informatie. En dat scheelt tijd en opslagkosten. Ook de verzekeringspremie kan vaak omlaag: het risico voor de inkoper is kleiner. Bij de inkoop komen dan meer kosten kijken, maar tegelijkertijd bespaart u een veelvoud van die kosten op andere terreinen als de kwaliteit toch niet in orde blijkt.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Eurofins Survey? Neemt contact op met onze customer service afdeling via telefoonummer: +31 (0) 180 643 000 of via mail: surveynl@ftbnl.eurofins.com. Onze medewerkers vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen in uw keten.

Direct een dienst aanvragen?

Vul het formulier in onderaan deze pagina om direct een aanvraag te doen:

 

                 

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3