Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Non-food

Voldoen aan alle eisen & de beste worden of blijven in uw markt

Wasmiddelen, elektronica, truien & t-shirts, hobby-artikelen, luiers en vaatwasmiddelen: veel (non-food) retailers verkopen het. U misschien ook. Maar krijgt u wat u heeft ingekocht? Zit er inderdaad geen parfum of dierlijk materiaal in, zoals afgesproken? 

Voldoen uw producten aan de regelgeving? En hoe blijft u de concurrentie voor? Het zijn vragen van veel van onze klanten. Ook wilt u graag de kwaliteit van uw non-food-producten onafhankelijk laten toetsen. Gelukkig heeft Eurofins een oplossing. Wij begeleiden u van A tot Z om aan alle eisen te voldoen: of het nu gaat om de inhoud van uw producten of uw productlabels. Daarnaast onderzoeken uw producten op werkzame stoffen en kwaliteit. Daarnaast kunnen we uw producten vergelijken met die van de concurrent tijdens een benchmarkonderzoek. Daarmee heeft u goud in handen voor de productie en verkoop van uw non-food-artikelen: u weet hoe u uw concurrentie een stap voor blijft.

Hoe gaan onze kwaliteitstesten of benchmarkonderzoeken dan in z’n werk? Tijdens een kwaliteitstest testen speciale machines uw product in ons test- en innovatiecentrum op productkwaliteit. Deze machines stellen uw product op de proef. Op die manier onderzoeken we welke claims u kunt waarmaken. Tijdens een benchmarkonderzoek testen we de performance van uw product ten opzichte van producten van de concurrentie. We zoeken dan uit welke bestanddelen beter zijn. Zo bieden we bijvoorbeeld informatie over slijtage van tandenborstels, hoeveel vocht luiers kunnen opnemen of welk vaatwasmiddel het beste vuil verwijdert. We vormen een eindoordeel waar u uw voordeel mee kunt doen. 

Kwaliteitscheck & integriteitscontrole
Allereerst is het belangrijk dat uw product voldoet aan de EU-verordening en de Nederlandse en Belgische lokale wetgeving. Op basis van uw ingrediëntenlijst adviseren wij u over monitoring en voeren we analyses uit op deze relevante parameters. Zo controleren we of de ingrediënten aan- of afwezig zijn en in welke hoeveelheid ze voorkomen in uw product. Daarnaast kunnen we onderzoeken of een grondstof of product is geleverd conform de specificaties van uw leverancier, van inhoud tot verpakking. Zo controleren we bijvoorbeeld de oorsprong van grondstoffen, ook van nieuwe duurzamere stoffen. 

Compliance: testprotocollen los aankopen of consultancy
Heeft u een eigen of ander laboratorium waar u uw analyses uitvoert, en bent u alleen op zoek naar monitoringsadvies voor uw product? Ook dan kunnen wij u helpen. In de EU-verordening en in de lokale Nederlandse of Belgische wetgeving staat welke analyses u moet uitvoeren. In onze testprotocollen zetten wij overzichtelijk voor u op een rij welke analyses voor u wettelijk verplicht zijn. Als u de analyses bij Eurofins uitvoert, is monitoringsadvies bij de prijs inbegrepen. Wilt u uitgebreider advies over compliance bij alle wetgeving? Onze consultants staan voor u klaar.

Labelcheck
Ook uw non-food label moet aan een aantal eisen voldoen. Uw productlabel moet bijvoorbeeld de symbolen ‘niet voor consumptie’ of ‘brandgevaar’ bevatten. En het land van productie moet veelal op de verpakking staan. Onze labelspecialisten kennen de specifieke labelwetgeving voor non-food-producten en voeren een labelcheck voor u uit. Zo weet u zeker dat uw productlabel voldoet aan alle eisen.

Quality control: een kwaliteitscheck van uw product
Tijdens een kwaliteitstest stellen speciale machines uw product op de proef. Zo komen we erachter of er amylasen of fosfor in wasmiddel zitten, of er een microbiologische overschrijding voorkomt in babydoekjes, de brandduur van kaarsen, hoeveel spoelbeurten een toiletblokje meegaat en of een rol boterhamzakjes ook daadwerkelijk 100 stuks bevat. We testen de kwaliteit en of de kwaliteit matcht met wat in de wet is vastgelegd. Met deze informatie kunt u claims toevoegen op uw verpakking. Onze label-experts adviseren u graag over welke claims zijn toegestaan.

Benchmark: de beste in uw markt
Daarnaast testen wij de performance van uw producten ten opzichte van andere concurrerende producten in de markt. We ontzorgen u daarbij compleet, bijvoorbeeld bij de aankoop van deze producten. En we zorgen ervoor dat deze producten bij onze laboratoria of ons testcentrum terechtkomen, in de juiste hoeveelheden. In ons testcentrum testen speciale robots en machines alle producten. Bijvoorbeeld vlekverwijdering en kleurbehoud van wasmiddelen, vochtopname en absorptievermogen van luiers, de sterkte van vuilniszakken en hoe hittebestendig bakpapier is. Wilt u graag horen bij de beste leveranciers van de markt met uw merkproduct of private labelproduct? Uit onze benchmark ontvangt u belangrijke stuurinformatie waarmee uw product uiteindelijk ‘de beste koop’ kan worden.

Interesse?
Wilt u zekerheid van de kwaliteit van uw product en hulp om de beste in uw markt te worden of te blijven? Dan helpen onze experts u graag. Neem contact met ons op via e-mail retail-nl@eurofins.com of telefoon +31(0)888 31 03 30.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Neem contact op met Eurofins Food Safety Solutions