Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Kruiden & Specerijen

Kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol in de voedselindustrie. Om kwaliteit en veiligheid te garanderen is het essentieel om de geldende richtlijnen correct te volgen. Onze specialisten op het gebied van kruiden en specerijen binnen Eurofins zijn toegewijd om kennis te delen over de meeste recente ontwikkelingen en de meest innovatieve analyse technieken. Zij zijn betrokken in de lopende business, participeren in verschillende verenigingen, zoals de NZV, NVS en ASTA . 

Eurofins is in het segment kruiden en specerijen ook specialist in authenticiteit analyses. Naast de klassieke methodes zijn er twee recent ontwikkelde methodes, die toepasbaar zijn op kruiden en specerijen: de ‘NGS’ (Next Generation Sequincing) en de ‘NMR profiling’. Deze beide zogenoemde ‘non-targeted’ analyses zijn uniek, omdat ze diverse adulteratie vragen kunnen beantwoorden. Als Eurofins kunnen we het authenticiteitsniveau van kruiden en specerijen verhogen door het toepassen van o.a. deze genoemde technieken. Met name met onze NMR profiling techniek kunnen we aantonen wat er is ‘verstopt’ onder het topje van de ijsberg. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om voor grondstoffen de origine te bepalen door middel van onze gepatenteerde SNIF-NMR technologie.

Als het gaat om adulteratie is er vanuit de levensmiddelen sector een sterk toenemende behoefte aan allergenen beheersing. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om ‘natuurlijke’ allergeen contaminatie, zoals door ‘crop rotation’, of problematiek omtrent ‘carry over’ in productielijnen.  Op dit moment bieden wij een breed pakket aan ─ van ELISA en PCR analyse ─ voor de detectie van allergenen, waaronder de ‘Big14’.  Eurofins biedt alle allergenen analyses aan onder accreditatie. Daarnaast is er door klanten steeds meer behoefte aan een volledig inzicht van alle allergenen in voedingsmiddelen. Eurofins investeert op dit moment in een LC-MS/MS methode die een breed pakket van allergenen in één run kan meten, wat voor u als klant een kosten efficiëntie oplevert.

Deze analyses komen voor in Kruiden & Specerijen

  • Aflatoxine B1, B2, G1, G2
  • No-Dioxine PCB's
  • Illegale kleurstoffen
  • Zearalenon
  • Zetmeel
  • Vocht
  • T-2 toxine
  • Staphylococcus aureus
  • Ochratoxine A
  • Schimmels
  • Salmonella
  • Pesticiden
  • Organoleptisch onderzoek
  • Microscopische controle
  • Mycotoxines
  • Enterobacteriaceae
  • Listeria monocytogenes
  • Fumonisine
  • HT-2 toxine
  • Gisten
  • Etherische olie bepaling
  • Allergenen (DNA)
  • E.coli
  • Dioxinen
  • Aeroob kiemgetal
  • Anaeroob kiemgetal
  • Dioxine PCB's
  • Deoxynivalenol
  • Asgehalte
  • Bacillus Cereus
  • Conserveringsmiddelen onderzoek

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Mirella van Meele

Mirella van Meele

Account manager

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.