Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Maakt u zich ook sterk tegen voedselverspilling?

Vandaag is het ‘World Food Day’. Een dag die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om stil te staan bij de thema’s honger en voedselzekerheid. Bij Eurofins Food, Feed & Water zetten we ons graag in voor deze belangrijke thema’s. Zo dragen we met onze voedselveiligheidsdiensten bij aan het voorkomen van voedselverspilling. En onze medewerkers helpen inkopers van grondstoffen of producten aan zekerheid over de kwaliteit en herkomst van een product. Op die manier ondersteunen we ook de telers of makers van een authentiek product, zodat zij het product kunnen blijven leveren. Zo maken we dagelijks het verschil. We vertellen er graag meer over.

Verspilling voorkomen

Producten uit de agrarische sector, zoals aardappelen, groente en fruit, zijn beperkt houdbaar. Datzelfde geldt voor ingekocht vlees, vis of ingekochte noten en zuivel. Wij testen de producten zo snel mogelijk, zodat ze zo vers mogelijk in het schap liggen en we verspilling voorkomen. De snelle analyses voeren we uit in onze laboratoria in Nederland, maar ook in het land van herkomst. Bovendien voeren we challengetesten uit, om de houdbaarheid van een product te onderbouwen, en adviseren we voedselfabrikanten over het verlengen (of verkorten) van de houdbaarheidstermijnen in relatie tot voedselveiligheid. Daarmee voorkomt onze klant dat het product al bederft vóór de houdbaarheidstermijn verstrijkt. Ook dát voorkomt verspilling.

Profits voor de authentieke maker
Komt de grondstof of het product inderdaad uit het vermelde land of de vermelde streek? Komen de citroenen echt uit Italië en komen de koffiebonen wel uit Zuid-Amerika? En heeft het inderdaad de kwaliteit die de verkoper aangeeft? Dat onderzoeken we dagelijks voor onze klanten. Zo kunnen onze klanten de juiste prijs vragen voor het beoogde product en krijgt de authentieke agrariër, teler of fabrikant ook echt de profits. Daarmee kunnen zij hun werk goed blijven doen en iedereen van eten blijven voorzien.

Te weinig voedsel
Dat wij ons hiervoor inzetten blijft belangrijk, want er is niet genoeg voedsel voor iedereen. Ruim 820 miljoen mensen hebben structureel te weinig eten. Dat is ongeveer een op negen personen. Maar voedselzekerheid is tegenwoordig niet meer alleen een kwestie van hoeveelheid, maar ook van kwaliteit. Wereldwijd zijn ongezonde voedingspatronen een belangrijke oorzaak van ziekte en sterfte. Gezond, voedzaam en duurzaam voedsel moet voor iedereen bereikbaar zijn. Laten we daar vandaag bij stilstaan en ons voedsel extra waarderen. Eten over? Maak iemand anders er blij mee!

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.