Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Biologisch

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. De Europese overheid bepaalt de regels, de bio-ondernemers leven deze na en SKAL controleert hierop. Zo kan de consument er op vertrouwen dat een biologisch product ook écht biologisch is. In opdracht van het Ministerie van LNV houdt SKAL toezicht op de hele Nederlandse biologische keten.

Ieder bedrijf dat biologisch levensmiddelen, grondstoffen en diervoeders importeert moet hiervoor zijn gecertificeerd. Zowel de feitelijke importeur als degene die de producten fysiek ontvangt (de eerst geadresseerde) moeten gecertificeerd zijn.

Eurofins is gespecialiseerd in het opsporen van o.a. pesticiden en is expert in het uitvoeren van residu analyses, die wij toetsen aan de bio-wetgeving. Doordat wij gebruikmaken van onze eigen gespecialiseerde laboratoria zijn wij in staat snelle doorlooptijden te realiseren. Eurofins is erkend door SKAL (Nederland) en door BNN ( Duitsland). Wij adviseren u over de  laatste wetgeving en eisen die door deze instanties worden gesteld met het opzetten en onderhouden van kwaliteitssystemen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met monsternames en analyses in het land van herkomst. Zodat u vroegtijdig op de hoogte bent van de kwaliteit van de producten.
 

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Mirella Rens

Mirella Rens

Account manager

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3