Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Suiker & Zoetstoffen

Cacao, chocolade, suiker en snoepgoed worden al eeuwen geproduceerd en behoren tot de meest gegeten voedingsmiddelen ter wereld. Binnen het productscala zien we zowel klassiekers als nieuwe producten met andere vormen, smaken, geuren, kleuren en verpakkingen. Eurofins helpt u de kwaliteit en veiligheid van de producten te bewaken en het juiste gehalte aan suikers en koolhydraten aan te tonen. Onze Competence Center in Heerenveen is gespecialiseerd in koolydraten en kan bijvoorbeeld helpen met advies over de implementatie in de productie.

De eisen voor cacao, chocolade, suiker en snoepgoed zijn onder meer vastgelegd in het warenbesluit suikers en het warenwetbesluit cacao en chocolade.  Daarnaast zijn o.a. microbiologische eisen vastgelegd in de verordening EG 2073/2005, chemische eisen in de verordening EG 1881/2006 en eisen met betrekking tot de etikettering in verordening EG 1169/2011.

Eurofins beschikt over brede ervaring op het gebied van analyses in cacao, chocolade, suiker en snoepgoed. Zo kunnen we authenticiteitstesten uitvoeren op o.a. honing, bepalen van de voedingswaarden of kleurstoffen. Ook werken wij met de analyses die vallen onder de ICUMSA methodes.

Vragen of interesse?

Neem contact op!

Marijke Idzenga

Marijke Idzenga

Accountmanager

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3