Cacao, chocolade, suiker en snoepgoed worden al eeuwen geproduceerd en behoren tot de meest gegeten voedingsmiddelen ter wereld. Binnen het productscala zien we zowel klassiekers als nieuwe producten met andere vormen, smaken, geuren, kleuren en verpakkingen. Eurofins helpt u de kwaliteit en veiligheid van de producten te bewaken en het juiste gehalte aan suikers en koolhydraten aan te tonen. Onze Competence Center in Heerenveen is gespecialiseerd in koolydraten en kan bijvoorbeeld helpen met advies over de implementatie in de productie.
De eisen voor cacao, chocolade, suiker en snoepgoed zijn onder meer vastgelegd in het warenbesluit suikers en het warenwetbesluit cacao en chocolade. Daarnaast zijn o.a. microbiologische eisen vastgelegd in de verordening EG 2073/2005, chemische eisen in de verordening EG 1881/2006 en eisen met betrekking tot de etikettering in verordening EG 1169/2011.
Eurofins beschikt over brede ervaring op het gebied van analyses in cacao, chocolade, suiker en snoepgoed. Zo kunnen we authenticiteitstesten uitvoeren op o.a. honing, bepalen van de voedingswaarden of kleurstoffen. Ook werken wij met de analyses die vallen onder de ICUMSA methodes.
Vragen of interesse?
Neem contact op!
Marijke Idzenga
Accountmanager
Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
NL: +31(0) 888 31 00 00Mail ons
sales-food-nl@ftbnl.eurofins.comContactgegevens België
Bel ons
BE: +32 (0)50 45 00 60