Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

SDG 12 + 13– Responsible consumption and production + Climate action – Beter klimaat en CO2- neutrale toekomst

SDG 12 + 13– Responsible consumption and production + Climate action – Beter klimaat en CO2- neutrale toekomst
Onze consultants helpen klanten om hun productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten – van grondstof tot eindproduct. Bijvoorbeeld advies over de kwaliteit van de te gebruiken grondstoffen om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Ook zelf besparen wij graag zoveel mogelijk energie. Eurofins heeft wereldwijd de ambitie om in 2025 CO2-neutraal te zijn, door de CO2-uitstoot te verminderen en CO2 te compenseren. 

Dit doen wij onder andere door het voorkomen van onnodige transportkosten. Een inkoper van grondstoffen is vooraf niet altijd zeker van de kwaliteit. Zeker als de grondstoffen of halffabricaten uit een ander land komen. Daarom adviseren wij onze klanten over de inkoop van grondstoffen of voeren wij een analyse uit in het land van herkomst. Om het risico op een te hoog gehalte van schadelijke stoffen in te perken. Het is immers zonde als een partij niet blijkt te voldoen en teruggestuurd moet worden. Zo voorkomen we onnodig transport. Ook onze laboratoria zetten zich daarvoor in. De monstername verzorgen wij via zo efficiënt mogelijke routes, met zo min mogelijk kilometers. 

Ook planten we voor elk ingezonden klanttevredenheidsonderzoek een boom. Onze klanten helpen ons zo aan het continu verbeteren van onze dienstverlening én met aanplanten van bomen in Nederland, België en in het buitenland. Zo verkleinen we onze CO2-voetafdruk en hebben we positieve invloed op het milieu. We zijn dan ook trotse productpartner van Trees for All. Klik hier om te zien hoeveel bomen we hebben gepland.

Verder zetten wij ons in voor een zo goed mogelijke afvalscheiding voor recycling, Zo kan ons afval dienen als grondstof. Analysematerialen willen wij zoveel mogelijk hergebruiken. En onze printers staan standaard op dubbelzijdig zwart/wit printen, om papier te besparen en zo min mogelijk kleurcartridges te gebruiken, omdat die schadelijker zijn voor het milieu. Daarnaast maken wij gebruik van LED-verlichting op onze locaties en versturen wij onze facturen en resultatenoverzichten digitaal naar onze klanten. Zo zorgen we er samen voor dat de natuur bespaard wordt.

 

 

 

<< Terug naar overzicht duurzaamheidsdoelstellingen

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.