Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Bedankt voor uw bijdrage aan een groenere wereld!

Door het invullen van het klanttevredenheidsformulier heeft u ons niet alleen geholpen met het verbeteren van onze dienstverlening maar ook met het planten van bomen in onder andere Nederland, Ghana, Bolivia en Costa Rica. Alleen samen kunnen we een gezonde en groene aarde doorgeven! Per ingevuld formulier wordt er 1 boom geplant. Hieronder vindt u de tussenstand die twee keer per maand wordt bijgewerkt.
 

                                                

   2.305 bomen geplant                                                           345,8 ton CO2 compensatie*
 

* In Nederland kan 1 hectare nieuw bos circa 410 ton CO2 compenseren in 50 jaar tijd.  Met een gemiddelde aanplant van 4.000 bomen per hectare, compenseert 1 boom dus 0,1 ton CO2 in 50 jaar tijd. In het buitenland groeien bomen sneller en compenseren zij meer CO2. In Oeganda en Bolivia zijn er bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 5 bomen nodig om op termijn 1 ton CO2 te compenseren. Kortom: wij gaan uit van 0,15 ton CO2 compensatie per boom in 50 jaar tijd.

Eurofins & Trees for all
Bij Eurofins nemen we duurzaamheid erg serieus. Elke dag zetten we – samen met onze klanten – stappen om onze CO2-voetafdruk op het milieu te verkleinen en een positieve invloed uit te oefenen op het milieu. Éen van de manieren waarop we dit doen is door het planten van bomen. We zijn dan ook trotse productpartner van Trees for All. 

Waarom bomen planten?
Een Zwitsers onderzoek in 2019 heeft aangetoond dat het planten, beheren en beschermen van bomen een aanzienlijk deel van het wereldwijde klimaatprobleem kan oplossen. Volgens het onderzoek zorgt het planten van bomen ervoor dat twee derde van alle koolstofuitstoot sinds het begin van de negentiende eeuw, in totaal zo'n 300 gigaton, wordt gecompenseerd. De aarde zou hierdoor niet in 2030, maar pas in 2050 met 1,5 graden opwarmen.

Over Trees for all
Trees for All zorgt voor meer bomen en bos in onder andere Nederland, Ghana, Bolivia en Costa Rica. Daarmee investeren we samen in de toekomst van onze aarde. De projecten van Trees for All hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat. Klik hier om meer te lezen over de inzet van Trees for all.

Meer informatie over onze duurzaamheidsinitiatieven?
Wilt u meer weten over de stappen die we zetten voor een wereld waarin er genoeg gezond en veilig voedsel en water is voor iedereen? Of hoe wij u kunnen helpen met het verduurzamen van uw organisatie of productieproces? Neem contact op met ons op via sales-food-nl@eurofins.com of via +31(0) 888 31 00 00.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.