Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eerste paal nieuw Eurofins Chemie laboratorium in Heerenveen geslagen

Heerenveen, 14 juli 2021 - Vandaag is in bijzijn van burgemeester Tjeerd Jan van der Zwan de eerste paal geslagen van ons gloednieuwe en duurzaam lab aan de Hermes 3 in Heerenveen. In het lab zullen straks chemische analyses worden uitgevoerd op het gebied van food, feed en water. Het nieuwe lab zal helemaal op de toekomst zijn ingericht. De oplevering zal naar verwachting in juli 2022 zijn. 

Aanleiding van de bouw is de brand in november 2019 waardoor de analyses noodgedwongen moesten worden uitbesteed aan zusterlaboratoria. In februari 2020 is een tijdelijk laboratorium ingericht aan de Icarus in Heerenveen. 

Aardgasvrij laboratorium
Het pand wordt het eerste laboratorium dat volledig aardgasvrij is. Bij het ontwerp is rekening gehouden met optimale efficiëntie, flexibiliteit en automatisering van processen. De totale oppervlakte van het pand wordt 2.760 m2 en het laboratorium neemt straks 1.200 m2 in beslag. 

Onderzoek naar kwaliteit van van water, voedings- en diervoeder
In het laboratorium waaronder ook het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) behoort, wordt straks door middel van analyses onderzoek gedaan naar de kwaliteit van water, voedings- en diervoederproducten. Het lab analyseert de standaard voedingswaarden en nutritionele bestanddelen van producten en grondstoffen: bijvoorbeeld eiwitten, suikers, vetten, voedingsvezels en andere koolhydraten. Het laboratorium voert de meest uitgebreide koolhydraat- en voedingsvezeltests uit en levert zeer nauwkeurige kwaliteitsanalyses voor voedingsproducten. 

Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry 
Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry is een internationaal en toonaangevend expertisecentrum. Er worden nieuwe analysemethoden ontwikkelt voor koolhydraten en verbetert of breidt bestaande analysemethoden uit, zodat ze bijvoorbeeld op meer productgroepen toepasbaar zijn. 

Onderstaand een korte sfeerimpressie van de feestelijke dag

   
Mirjam Rijskamp (winnaar prijsvraag leukste naam
vergaderkamers) & burgemeester Tjeerd Jan van der Zwan. 
Op hun bordjes staan persoonlijke wensen die mee de grond in 
zijn gegaan!


 


Karlijn Miltenburg (Business unit manager Chemie) 
geeft toespraak


Eerste paal de grond inDennis Wetjens (National division leader Eurofins) geeft toespraak
 

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België