Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Contaminanten

Nabij de Rotterdamse haven, ligt ons laboratorium Labco. Door de gunstige ligging, kunnen we uw grote bulkpartijen die de haven inkomen per schip snel en nauwkeurig bedienen. Of het nu gaat om diervoeding, melkproducten, maïs, palmpit, kruiden, chocola, noten of rijst, bewerkte of onbewerkte producten: wij zijn flexibel en kunnen meebewegen met uw vraag.

Handig, want opslag in silo’s nabij de haven kost u veel geld. En ook tijd is geld. Daarom zijn wij u graag van dienst met onderzoek naar contaminanten, chemische analyses en organoleptisch onderzoek.

Contaminanten

Bij onderzoek naar contaminanten controleren wij of er verontreinigde stoffen onbedoeld in voedingsproducten terecht zijn gekomen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens de productie, het transport, opslag of de verwerking. Ons lab is gespecialiseerd in onderzoek naar mycotoxines. De bekendste zijn Aflatoxine of Ochratoxine,  Deoxinivalenon en Zearalenon en Fumonisine. Dit zijn stoffen die worden afgescheiden door schimmels en kankerverwekkend zijn. De wet bepaalt in welke mate de stoffen in voeding mogen voorkomen. Wanneer u voeding bijvoorbeeld vervoert in vochtige of warme omstandigheden kan dat de groei van schimmels en het ontstaan van mycotoxines aanwakkeren.

Gelukkig kunt u de aanwezigheid van deze stoffen uitsluiten met onze analyses. Naast mycotoxine analyses wordt er ook op de afdeling vetzuursamenstelling (bepalen van het soort vet), minerale oliën en PAH4 analyse uitgevoerd. Voor retailers verzorgen wij bovendien etiketcontroles, bijvoorbeeld op het gebied van de hoeveelheid verzadigde vetten, omega 3 of omega 6. Dit zijn belangrijke parameters voor veel klanten.

Organoleptisch onderzoek

Uniek in de Benelux en schaars in Europa is onze mogelijkheid voor organoleptisch onderzoek op basis van microscopie. Dat betekent dat wij kunnen testen of er geen dierlijke bestanddelen in uw producten zitten, zoals insecten, botjes, veren. Ook gevaarlijke onkruidzaden, bijmenging met granen of oliehoudende zaden sporen wij op. Eigenlijk alles wat niet tot het product behoort en waarvan u er normaal gesproken niet achter komt dat het onverhoopt in uw product terecht is gekomen.

Voor risicoproducten zoals diervoeding is dat een uitkomst. Zo weet u zeker dat u produceert of verkoopt wat u denkt te produceren of verkopen. En dat geeft een zeker gevoel.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Bel +31 (0)180 643 000 of stuur een e-mail naar labco@eurofins.com.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 3