Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Food Safety Solutions

Heeft u een vraag over de kwaliteit of veiligheid van uw voedingsproduct? Wat er ook speelt bij u als fabrikant of retailer, Eurofins Food Safety Solutions kent uw uitdagingen en voorziet u graag van hoogwaardig specialistisch advies en bijbehorende ondersteuning. Of het nu gaat om de inkoop, het productieproces, het eindproduct of voedselveiligheid wetgeving: wij denken met u mee.

Dat doen wij in de vorm van consultancy, challengetesting en inspecties.

Leveranciersaudit

Wanneer u een eerste selectie van potentiële leveranciers hebt gemaakt, wilt u graag weten of ze in de praktijk ook écht geschikt zijn. Met de leveranciersaudit van Eurofins regelt u een onafhankelijke voedselveiligheidscheck.Onze experts geven u na de audit een compleet beeld van hoe uw leverancier de kwaliteit en voedselveiligheid heeft geborgd. Zo voldoet u meteen aan de eisen voor leveranciersbeheersing van een voedselveiligheidsstandaard zoals BRC. Klik hier voor meer informatie.

Kwaliteitsconsultancy met certificering

U wilt een (continue) kwaliteitsslag maken in uw productieproces, met als bekroning (behoud van) certificering voor een kwaliteitsstandaard. Een kwaliteitsstandaard waar de retailers om vragen, zoals ISO of GMP+. U zoekt een ervaren kwaliteits-expert die dagelijks hakt met dit bijltje en daardoor snel en steengoed zijn werk doet. Verder zoeken is niet nodig: onze consultants helpen levensmiddelenproducenten op detacheringsbasis bij het implementeren van kwaliteitssystemen en het klaarstomen van de organisatie voor een audit. Natuurlijk kunt u ook bij onze consultants terecht met andere kwaliteitsvraagstukken, voedselveiligheidsissues, monsternameplannen om de kwaliteit te monitoren en het interpreteren van wet- en regelgeving.

Fraude voorkomen

Wij vinden dat ieder kwaliteitssysteem ook het voorkomen van fraude zou moeten borgen. Helaas is fraude met grondstoffen en hun herkomst nog aan de orde van de dag. Daarom begeleidt onze fraude-expert inkopers de risico’s in kaart te brengen aan de hand van een speciale fraudetool. Bij een hoog risico, ontvangt u advies met welke parameters u kunt testen of er sprake is van fraude. Of een grondstof of halffabricaat wel echt uit Italië of Chili komt bijvoorbeeld. Zo blijft u risico’s de baas.

Challenge-testing: onderbouwing van de houdbaarheid

Voor zowel fabrikanten als retailers, is optimale kwaliteit binnen de houdbaarheidstermijn belangrijk. Met een zogenoemde ‘challenge-test’ kunt u de houdbaarheid onderbouwen van gekoelde producten uit de supermarkt, zoals vlees, vis, zuivel of kant-en-klaarmaaltijden. Eurofins Food Safety Solutions is marktleider in Nederland op het gebied van challenge-testing. Wat doen we dan precies? We onderzoeken hoe één of meerdere soorten micro-organismen zich gedragen in het product tijdens de houdbaarheidsdatum. In het lab besmetten we een monster van het product opzettelijk met een hoeveelheid micro-organismen. Tijdens de houdbaarheidstermijn bekijken we wat er gebeurt. Als blijkt dat het aantal micro-organismen te sterk groeit, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan en dat kunt u met een challenge-test uitsluiten.

Etikettencheck

Voor retailers controleren wij of productetiketten voldoen aan wet- en regelgeving. Onze specialisten voorzien u van advies als een etiket niet voldoet. Dat doen we wereldwijd. Ook voor producten die u exporteert. Wij snappen dat het lastig is om de wetgeving van ieder land te kennen en begrijpen. Daarom schakelen wij graag onze collega’s in uit ons Eurofins-netwerk, vanuit de hele wereld. Zij bekijken samen met ons welke claims u mag voeren en of de etiketinformatie volledig is.

Kwaliteitsmonitoring van ‘private labels’

Heeft u als retailer een huismerk in uw assortiment? De specialisten van Eurofins Safety Solutions adviseren u met welke parameters u de kwaliteit van uw huismerkproducten kunt monitoren. Met de analyse-resultaten van het lab, vergelijken wij de voedingswaarde met de informatie op het etiket voor ieder product. Ook voldoen aan wet- en regelgeving nemen wij in oogschouw. In uw online dashboard bekijkt u realtime de afwijkingen en trends. Bij afwijkingen kunt u producenten via het systeem eenvoudig om meer data vragen. Zo blijft u ‘in control’.

Benchmarkonderzoek non-food

Wasmiddelen, spijkerbroeken, luiers en vaatwasmiddelen: veel retailers verkopen het. Ook daarmee kunnen we u helpen. De concurrerende producten onderzoeken we binnen Eurofins op werkzame stoffen. Welke bestandsdelen zijn beter? Speciale machines testen de producten en stellen ze op de proef. Op het gebied van slijtage bijvoorbeeld: wanneer slijt een spijkerbroek? En hoeveel water kan een luier opnemen? Welk (vaat)wasmiddel wast het beste schoon? We vormen een eindoordeel waar u uw voordeel mee kunt doen. Daarmee heeft u goud in handen voor de productie van uw non-food-artikelen

Meer weten?

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op via foodsafetysolutions@eurofins.com of via telefoonnummer: +31 (0) 888 31 03 30.
 

            

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 4