Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

PFAS in de voedselketen: hoe pakken we dat aan?

Header Image

PFAS blijft een uitdaging in de voedselindustrie. Deze schadelijke stoffen, bekend om hun impact op de gezondheid en het milieu, zijn aanwezig in de hele voedselketen: van lucht, bodem en water tot in ons voedsel en uiteindelijk ons lichaam.

In vakblad VMT bespreekt Véronique Jeuken hoe je PFAS in elke stap van de keten identificeert en aanpakt. Want hoe pak je de risico's effectief aan als voedselproducent of retailer? Risicobeheer begint bij meten. Als je niet meet, weet je ook niets. Hoe eerder we PFAS in de keten vinden, hoe minder tijd en energie er verspild wordt. Tip: periodiek testen is het beste. Test risicoproducten sowieso als je wisselt van leverancier.

Meer weten? Lees hier het hele artikel van VMT.