Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze brochures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eerste officiële methode voor aantonen fructanen in babyvoeding en voedingsproducten voor volwassenen

Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates & Chemistry (CCC) introduceert de ontwikkeling en beschikbaarheid van een nieuwe methode om de aanwezigheid van fructanen in babyvoeding en voedingsproducten voor volwassenen aan te tonen. De methode heeft de status officiële standaard verkregen van toonaangevende organisaties in standaardisatie: AOAC, ISO, CEN en IDF.

In nauwe samenwerking met Nestlé Research (Lausanne, Zwitserland) is Eurofins CCC mede-ontwikkelaar van deze innovatieve methode. Het CCC leidde de vereiste gezamenlijke studie om de specifieke eisen te vervullen en zo de status van officiële standaard te ontvangen. 

Fructanen
Fructanen, waaronder inuline en fructo-oligosacchariden (FOS), worden aan allerlei voedingsmiddelen, diervoeders en huisdiervoeding toegevoegd. Fructanen zijn noodzakelijke bestanddelen in babyvoeding en voedingsproducten voor volwassenen en worden wereldwijd streng gereguleerd door verschillende autoriteiten.

Internationale standaard
De internationale standaard voor de bepaling van fructanen (AOAC 2016.14, ISO 22579, IDF 241:2020) heeft een methode uitgezet voor het bepalen van inuline-type fructanen (waaronder fructo-oligosacchariden) in babyvoeding en voedingsproducten voor volwassenen die geschikt zijn voor consumptie. Om kleine hoeveelheden fructanen te onderzoeken, is het niet noodzakelijk te weten welk specifiek fructaan-type het betreft. Stappen worden gezet om voor deze methode de status 'GB Method' te verkrijgen. Ook is de methode aanbevolen als nieuwe 'Codex Alimentarius Reference Method' voor geschillenbeslechting. Deze bij CCC verkrijgbare methode is in overeenstemming met ISO 17025, ISO 5725-2:2019 en AOAC SMPR 2014.002.

Officiële standaard
Door een aanzienlijke bijdrage te hebben geleverd aan de internationale ontwikkeling en validatie van een methode die nu de status officiële standaard  heeft gekregen, van OAC, ISO en IDF, toont het Expertise Centrum CCC de toewijding van Eurofins aan om hoogwaardige testmethoden aan onze klanten in de voedingsindustrie te bieden. 

Voor meer informatie bezoekt u  www.carbohydratestesting.com of neemt u contact op met Dr. Jeroen van Soest, Business innovation manager, via jeroenvansoest@eurofins.com or via carbohydrates@eurofins.com.

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België