Stap 2. We berekenen en toetsen de gewenste houdbaarheid aan de hand van voorspellende wiskundige modellen
Met behulp van gevalideerde wiskundige modellen, voorspellen wij dagelijks de groeipotentie van Listeria monocytogenes of andere relevante pathogenen in diverse vlees- en visproducten. Zo kunnen wij ook voorspellen of uw product met een nieuwe receptuur inderdaad een langere houdbaarheidstermijn heeft. Dit is een van de verplichte studies die staan beschreven in Infoblad 85.
Aan de hand van diezelfde modellen, ondersteunen we bijvoorbeeld ook bij het verlengen van de ongekoelde presentatie van kant-en-klare voedingsmiddelen op buffetten. Dat voorkomt heel veel derving, met behoud van de voedselveiligheid. We bepalen vooraf de specifieke risico’s voor een product, het beoogd gebruik, het proces en de verpakking. Van ambient stable, tot koelvers en van cold process tot hot fill, mét conserveermiddel of conserveermiddelvrij. In Combase of FSSP-vormen fysisch-chemische bepalingen afhankelijk van de gewenste bewaartemperatuur de basis van de uitkomst. Wij kunnen de voorspellende modellen voor u uitvoeren óf een training verzorgen in het juiste gebruik van Combase of FSSP (samen met de ontwikkelaar van het model Paw Dahlgaard). Deze modellen kunnen ook pasteurisatie- en sterilisatieprocessen verifiëren.
Meer weten?
Heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op via foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com of via telefoonnummer: +31 (0) 888 31 03 30.
Eurofins Fresh & Safe 2.0
Met Eurofins bent u in staat om de veiligheid en versheid van uw voedsel en water naar het volgende niveau te brengen. Wij noemen dit Fresh & Safe 2.0!
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.
Bel ons
+31(0)888 31 03 30