Eurofins
Zoeken

Om één van onze whitepapers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Om één van onze borchures te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Eurofins lanceert COVID-19 PCR-thuis-tests in Europa

Eurofins levert nu COVID-19 PCR-tests die mensen thuis zelf kunnen afnemen. Voor de test is geen wattenstaaf in de neus of keel nodig. De bemonstering vindt plaats door te gorgelen met een steriele oplossing in de mond. Dat maakt de testmethode geschikt voor kinderen én zelfafname voor mensen zonder medische achtergrond. Zo is het testen op COVID-19 niet langer afhankelijk van medische testcapaciteit. Dat kan een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de VUI-2020-12/01-virusstam, die zich naar verluidt sneller verspreidde in Engeland. De FDA (U.S. Food & Drug Administration) gaf voor deze testmethode een ‘Emergency Use Authorization’ (EUA) af. De vraag naar deze thuis-testkits stijgt elke week aanzienlijk.
 

Hoe werken de PCR-thuis-testkits?
De SARS CoV-2 RT PCR-thuis-testkits zijn sinds 19 oktober 2020 beschikbaar via empowerdxlab.com. In Duitsland en Spanje is de thuistest al beschikbaar. De thuistest-kit wordt bij een patiënt thuis afgeleverd. De patiënt gorgelt met de steriele oplossing in de mond, waarbij hij of zij speeksel verzamelt. De testkits worden vervolgens verzameld en in minder dan 24 uur zijn de resultaten bekend. Deze werkwijze kan de toegang tot een test op COVID-19 aanzienlijk vergroten. Daarom vraagt Eurofins goedkeuring voor de lancering van soortgelijke tests in Engeland, Frankrijk, België, Zweden én Nederland. 

Analysecapaciteit schenken
Testen op alle COVID-19-varianten kan informatie geven over de verspreiding van het virus en haar varianten, over besmettelijkheid, het aantal besmettingsgevallen en potentiële versnelling van de pandemie. Eurofins heeft een grote analysecapaciteit om de VUI-2020-12/01-variant én andere COVID-19-varianten te detecteren. Daarom schenkt Eurofins nu een deel van de analysecapaciteit aan nationale volksgezondheidsautoriteiten die nog geen financiering hebben om de VUI2020-12/01-stam te identificeren in hun positieve tests, om lokaal de besmettingen met deze virusvariant te monitoren. Deze informatie kan nuttig zijn bij het nemen van beslissingen over lokale coronamaatregelen en reisbeperkingen. 

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over onze totaalservice op de website van SAFER@WORK of neem contact met ons op via covid19testing_NL@eurofins.com of via +31(0) 888 31 03 30. 

Heeft u een vraag over deze service?