Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Spoor het coronavirus vroegtijdig op door het testen van uw afvalwater

In het (sanitair) afvalwater is vaak een groot deel van een bedrijf of instelling "vertegenwoordigd". Verschillende studies hebben aangetoond dat de analyse van het (sanitair) afvalwater een correcte indicator is voor de verspreiding van het coronavirus, vaak nog vóór personen symptomen beginnen te vertonen.

Snelle manier voor detectie corona
Door de analyse van het (sanitair) afvalwater kan op een snelle manier ontdekt worden of er een besmetting binnen uw bedrijf of instelling aanwezig is. Na het vaststellen van een mogelijke besmetting, is het mogelijk om snel te reageren en een gepast actieplan in werking te laten treden. Het testen van het (sanitair) afvalwater gebeurt met de PCR-techniek, hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek die de vloeibare en vaste stoffen scheidt waarna op beide stoffen de PCR-test wordt uitgevoerd.

Inschatting besmettingsgraad
Naast de detectie van het virus, zijn we in staat om, op basis van het aantal mensen aanwezig op de site, een inschatting te maken van de besmettingsgraad. In instellingen of voor grotere gemeenschappen is het op deze manier ook interessant om een trendanalyse te maken en zo de evolutie van het virus in kaart te brengen. De betrouwbaarheid van deze analyse is > 99%; indien de monstername correct wordt uitgevoerd, is het mogelijk om sporen terug te vinden van het virus wanneer slechts 1 op de 1000 personen in de gemeenschap besmet is met het virus. 

Frequent testen
Het regelmatig testen van het afvalwater kan gebruikt worden als een belangrijke indicator voor besmettingen binnen het bedrijf of instelling, zonder alle medewerkers individueel te testen. Onze laboratoria testen het monster zo snel mogelijk zodat het resultaat na 36 uur beschikbaar is. Vraag via onderstaande contactgegevens uw offerte aan. Indien u hier nog (praktische) vragen bij heeft, laat het ons weten!

Kijk voor meer informatie over het testen van afwalwater op de website van SAFER@WORK of neem contact met ons op via covid19testing_NL@eurofins.com of via +31(0) 888 31 00 00
 

DOWNLOAD HIER DE FLYER

 

Heeft u een vraag over deze service?

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 6