Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

VanDrie Group zet humane swab tests van Eurofins in

VanDrie Group zet humane swab tests van Eurofins in
“We leveren een maximale inspanning om de kans op besmetting te voorkomen”

Sinds de corona uitbraak is het hygiëne- en veiligheidsbeleid extra aangescherpt. Voor de VanDrie Group betekent dit nieuwe maatregelen en aanpassingen. De VanDrie Group, producent van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen, schakelde onder meer Eurofins in voor het uitvoeren van humane swabtesten (met wattenstaafje via de neus en keel). “We willen de risico’s op besmettingen binnen onze bedrijven tot een minimum beperken, of liever nog uitsluiten. De swabtesten leveren een belangrijke bijdrage aan ons beleid rondom veiligheid en hygiëne”, zegt  René Doeleman, Manager Operations Ekro, onderdeel van de VanDrie Group

Net als in de gehele foodsector wordt ook bij de VanDrie Group veel met medewerkers uit diverse Europese landen gewerkt. René Doeleman: “Met een divers personeelsbestand en medewerkers die van vakantie terugkomen uit (potentiële) risicogebieden moet je snel kunnen schakelen. We willen al voor onze poort 100% zeker weten dat onze medewerkers niet besmet zijn en dat we de garantie kunnen bieden voor de gezondheid en kwaliteit van onze collega’s en de werkomgeving. 

Preventie
De VanDrie Group koos hierbij voor het SAFER@WORK-programma van Eurofins vanwege de betrouwbaarheid, de logistiek en de snelheid: de testlocaties zijn in alle gevallen dicht bij de bedrijven. Na de analyse volgt via één van de Eurofins laboratoria zo snel mogelijk het resultaat. Alleen een negatieve uitslag, dus geen corona, betekent werk bij één van de dochterbedrijven.

Mensen die terugkomen uit risicogebieden zijn verplicht om in quarantaine te gaan. Een swab test kan die periode aanzienlijk verkorten waardoor de gevolgen voor de personeelsplanning en operatie ook aanzienlijk worden verkleind. “Tot op heden zijn er bij de VanDrie Group geen positieve uitslagen gemeten. Wij realiseren ons echter dat nieuwe uitbraken een ander beeld kunnen gaan. Preventie is daarom ontzettend belangrijk.”
 

“We hebben vanuit de directie carte blanche gekregen om het maximale te doen om besmettingen te voorkomen” René Doeleman, Manager Operations Ekro


De doorloopsnelheid in de operatie bij de VanDrie Group is hoog. De gevolgen van de wereldwijde virusuitbraak hebben grote impact op de organisatie. De groep levert daarom maximale inspanning om de kans op besmettingen te voorkomen. “We hebben hiervoor vanuit de directie van de VanDrie Group een carte blanche gekregen”, licht René Doeleman toe. “Bij Ekro zijn bijvoorbeeld corona inspecteurs aangesteld die de juiste naleving van maatregelen bewaken en waar nodig bij sturen. Overal wordt de 1.5 meter maatregel gehanteerd en mondkapjes zijn verplicht. Kantineshifts zijn aangepast, contactplekken worden doorlopend gereinigd, er zijn looplijnen uitgezet en vrijwel overal zijn speciale schermen geplaatst. Bij binnenkomst op de terreinen wordt van iedereen, dus ook van bezoekers en toeleveranciers, op afstand de temperatuur gemeten. 

Maatwerk
Iedere sector verschilt en met name de voedingsindustrie vereist specifieke kennis bij de aanpak. Dennis Wetjens, Algemeen directeur Eurofins Food, Feed, Water Benelux: “Maatwerk, zoals we dat ook voor de VanDrie Group realiseren, is daarom essentieel. Het werken met dieren, voeding, ploegendiensten en strakke planningen vereisen snelheid en flexibiliteit. Met de teststraten en laboratoria op verschillende locaties in het hele land kunnen we snel en efficiënt handelen en informeren. We willen te allen tijde voorkomen dat de dagelijkse operatie bij onze opdrachtgevers in het geding komt.”

Stappenplan
Generiek voor alle sectoren begeleidt SAFER@WORK™ organisaties in drie stappen naar een veilige en hygiënische omgeving voor alle betrokkenen. Stap 1 is een inventarisatie waarin de organisatie wordt getoetst aan de hand van brancheprotocollen en de richtlijnen van het RIVM. Stap 2 is het opstellen van een plan van aanpak en een check op de uitvoering en effectiviteit van het veiligheidsbeleid waaronder het testen van personeel, omgevingsoppervlakken, afvalwater en (medisch) beschermende middelen in geaccrediteerde laboratoria en/of met methodes conform NEN-ISO en WHO-protocol. Ten slotte zorgt stap 3 voor periodieke audits, testen, bijsturing en trainingen voor een continuproces en veiligheid. Bedrijven die deelnemen aan het SAFER@WORK™-programma ontvangen een keurmerk. Eurofins is samenwerkingspartner van het RIVM en de GGD GHOR.
 

“Iedere dag zorgen zij er voor dat de groep onze kwaliteitsproducten op tijd kan leveren”


René Doeleman: “Als marktleider willen we leidend zijn. Een betrouwbare partner zijn. Niet alleen in de kwaliteit die we leveren, maar ook hoe we met onze mensen omgaan. Iedere dag weer zorgen zij er voor dat we onze kwaliteitsproducten op tijd kunnen leveren. Een gezond werkklimaat en een enthousiast groep mensen, of het nu inleen-personeel of vaste krachten zijn, dit is voor ons het belangrijkst.” 

Technologische ontwikkelingen
“We willen ons steeds blijven verbeteren. De groep kijkt daarbij verder dan alleen naar de situatie van vandaag en morgen. De ontwikkelingen gaan snel, zowel de ontwikkelingen ten aanzien van het virus als technologische. We houden ons dan ook voortdurend bezig met ontwikkelingen op het gebied van hygiëne, welzijn, kwaliteit en arbeidsomstandigheden. De expertise van Eurofins kan ons hierbij helpen.”

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over onze totaalservice op de website van SAFER@WORK of neem contact met ons op via covid19testing_NL@eurofins.com of via +31(0) 888 31 03 30


Bedrijfspand Ekro

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 7