Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

KNVB start samenwerking met Eurofins voor coronatesten voor veiliger voetbal

De KNVB en Eurofins zijn een samenwerking gestart voor het testen op corona van alle spelers, scheidsrechters en staf in het betaald voetbal. Het testen op het coronavirus is een onderdeel van het protocol Veilige Opstart Betaald Voetbal om zo de veiligst mogelijke omgeving te creëren voor spelers, scheidsrechters en stafleden.

Tenminste één keer per week én minimaal 24 uur voor aanvang van een Eredivisie- of Keuken Kampioen Divisiewedstrijd worden alle spelers en stafleden op de clublocatie getest. De club faciliteert het testen op hun eigen locatie tijdens de hele competitie of totdat er een vaccin is. De uitslag van de testen worden binnen 24 uur naar de clubarts gestuurd. Bij besmetting wordt de GGD ingelicht. Spelers die positief testen, zijn niet gerechtigd om mee te doen aan de wedstrijd en gaan in quarantaine.

Jacob Olie, algemeen directeur Eurofins Clinical Diagnostics: “Vanuit verschillende industrieën waaronder vliegtuigmaatschappijen, voedselproductiebedrijven, retail, consultancy, sportorganisaties en opleidingsinstituten merken we dat er steeds meer behoefte is aan het aantoonbaar maken dat de juiste coronamaatregelen zijn genomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Preventief testen is hierbij een essentieel hulpmiddel.” 

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We hebben er heel veel aan gedaan om het betaald voetbal coronaproof te maken. Vanwege de gezondheid van alle betrokkenen, maar ook om de competities uit te kunnen spelen. De coronatesten sluiten besmettingen niet uit, maar verkleinen wel de risico’s aanzienlijk. Met Eurofins hebben we een betrouwbare partner gekozen, die de capaciteit heeft om op landelijke schaal wekelijks te testen. Door bij een private instelling de coronatesten in te kopen, kunnen er geen tekorten ontstaan in de gezondheidszorg. Ook dat vinden wij erg belangrijk.”

Overige maatregelen
De coronatesten dienen als hulpmiddel om besmetting zoveel mogelijk uit te sluiten. Daarnaast is het van groot belang de maatregelen van het RIVM strikt in acht te nemen, net als de aanvullende maatregelen uit het protocol Veilige Opstart Betaald Voetbal: 
•    1,5 meter afstand in de bus, kleedkamers, spelerstunnel en dug-outs;
•    Alleen fysiek contact op het veld;
•    Geen player escorts en handen schudden;
•    Kleedruimtes, dug-outs en materialen waar nodig gedesinfecteerd. 

De coronatesten maken onderdeel uit van het  SAFER@WORK™-programma van Eurofins, bekijk ook de 1-minuut-video over SAFER@WORK.

Over KNVB
"Wekelijks spelen 1,2 miljoen leden ruim 30.000 wedstrijden bij duizenden clubs. 400 duizend vrijwilligers zijn actief langs de velden en in stadions. En met miljoenen supporters en liefhebbers kun je het voetbal gerust de grootste sport en het grootste sociale netwerk van Nederland noemen. De sport waar bijna 500 KNVB-medewerkers zich dagelijks voor inzetten. We proberen het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden. Dat doen en kunnen we niet alleen. We werken samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners. Met als doel een optimaal voetbalklimaat voor de voetballer en de voetbalfan. Voor de toekomst van het voetbal."

 

      

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Lees je in op specifieke onderwerpen met onze whitepapers

1 / 7