Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Ambrosia in voedermiddelen uit Frankrijk

Ambrosia in voedermiddelen uit Frankrijk

Pas op voor Ambrosia (Ragweed) en het schadelijke effect ervan op zowel de landbouw als op de menselijke gezondheid. Ragweed (Ambrosia) is zorgelijk omdat het schadelijke effecten heeft op de landbouw als gewaswiet, en effecten op de volksgezondheid als een belangrijk allergeen. Bedrijven die voedermiddelen kopen, met name Millet, Soja, Sorghum (Milo) en Zonnebloempitten uit Frankrijk, moeten opletten en een analyse uitvoeren.

Ambrosia in voedermiddelen

Via het Early Warning System ontving GMP + International verschillende meldingen over partijen die zijn besmet met Ambrosia in de eerste maanden van 2019. De partijen in kwestie waren: gierst, soja, sorghum (milo) en zonnebloempitten; in de meeste gevallen was de oorsprong van de partijen Frankrijk (oogst 2018). Het is te verwachten dat er meer besmette partijen worden gevonden.

Eurofins Food Testing Rotterdam biedt heeft analyses in huis om monsters specifiek te analyseren op de aanwezigheid van Ambrosia spp. Als u geïnteresseerd bent in het analyseren van monsters, neem dan contact op met de ASM-afdeling via labco@eurofins.com.