Een toename in besmettingen met Listeriose, was één van de conclusies uit het wetenschappelijk advies wat de EFSA onlangs uitbracht. Veel van deze besmettingen komen voor in kant- en klare producten zoals vis- en vleesproducten en halfzachte kazen.
Listeria beheersing
Als producent dient u het risico op besmetting met Listeria monocytogenes te beheersen. Dit kan bijvoorbeeld door een risico invenatarisatie van uw grondstoffen en productieproces. Daarnaast kunt u met voorspellende modellen of challenge testen deze risicobeoordeling onderbouwen.
Eurofins Food Safety Solutions adviseert
Heeft u hulp nodig bij de risicobeoordeling, voorspellende modellen of wilt u een training? Neem dan contact op met ons, via onderstaand telefoonnummer of email adres.
Meer informatie over het beheersen van Listeria vindt u hier.
Wilt u advies dan kunt u ons bereiken via mail: foodsafetysolutions@ftbnl.eurofins.com en telefoon: +31(0)88 831 0330