Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Goed ge”keur”d!

Kijk eens rond in de supermarkt en de keurmerken en logo’s op producten stralen je tegemoet, met name op het gebied van duurzaamheid. De één lijkt nog duurzamer dan de ander, maar welk product kies je nu als je echt zeker wilt weten of je duurzaam bezig bent?

Keurmerkenwijzer
De Keurmerkenwijzer van Milieucentraal kan hierbij helpen. Daarnaast heeft Milieucentraal ook nog eens alle keurmerken beoordeeld op duurzaamheid en geconstateerd dat slechts 10 van de 95 keurmerken behoren tot een topkeurmerk.

Topkeurmerk
Om een topkeurmerk te zijn dient het keurmerk minimaal 4 of 5 punten te scoren op de criteria duurzaamheid, niveau, transparantie, betrouwbaarheid & betrokkenheid. Hoe goed is bijvoorbeeld de controle op het keurmerk, zijn de eisen duidelijk te vinden en zijn deze goed toetsbaar?

Implementatie
Wanneer kun je als organisatie een keurmerk op je product voeren en wat is hiervoor nodig aan procedures, registratie en traceerbaarheid? Eurofins Food Safety Solutions kan u o.a. helpen met het vertalen van de eisen naar uw organisatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op via foodsafetysolutions@eurofins.com