Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Kennisdag Eurofins Food Safety Solutions op herhaling: 26 maart in Rotterdam!

Afgelopen woensdag stond in het teken van opdoen van kennis, dit keer op het gebied van Infoblad 85 en Listeria en over per april 2020 van kracht wordende uitvoeringsverordening (EU) 2018/775.

’S ochtends was het de beurt aan Eurofins projectleider Hanna van Gool.  Zij vertelde de deelnemers over de wijzigingen in het Infoblad 85 en de interpretatie die de NVWA hieraan geeft. In het Infoblad is opgenomen  dat de producent zelf mag bepalen of het product kant-en-klaar is. De NVWA toetst dan aan het redelijk te verwachten gebruik. Daarnaast is het belang van omgevingsonderzoek aangestipt en de frequentie van minimaal 4 x 10 monsters, waarvan tenminste 5 productcontactoppervlaktes betreffen.

Barbara Mutsaers van AKD hield een helder betoog over de bestaande wetgeving over de vermelding van herkomst van ingrediënten of producten. Daarbij werd ook de douanewetgeving aangehaald als het gaat om begrippen en verklaringen. In het tweede gedeelte van de presentatie werden concrete voorbeelden en jurisprudentie besproken. Belangrijk is om in acht te nemen welke suggestie gewekt wordt bij een product, onder andere door bijvoorbeeld afbeeldingen van vlaggen. Misleiding kan op de loer liggen wanneer dan bijvoorbeeld niet duidelijk vermeld wordt wat het land van oorsprong van productie is of wat de herkomst is van het primaire ingrediënt. 


*Barbara Mutsaers

Wilt u ook geïnformeerd worden of heeft u vragen over bovengenoemde onderwerpen?

Eurofins herhaalt deze sessie op 26 maart a.s. in Rotterdam. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie of neem contact op met foodsafetysolutions@eurofins.com.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Contactgegevens België

Whitepapers

Download hier onze whitepapers!

1 / 5