Eurofins
Zoeken

Om één van onze white papers te downloaden vragen wij u om uw e-mailadres op te geven. 

Q & A uitbesteding chemische analyses binnen Eurofins-netwerk

Q & A uitbesteding chemische analyses binnen Eurofins-netwerk

Vanwege een brand op 27 november 2019 in het laboratorium aan de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen worden de chemische analyses tijdelijk uitbesteed binnen het uitgebreide Eurofins-netwerk. De geselecteerde Eurofins-laboratoria zijn allen geaccrediteerd conform ISO/IEC 17025. Hierdoor kunnen wij u dezelfde Eurofins-kwaliteit & service bieden als u van ons gewend bent. We informeren u graag volledig, daarom zetten wij de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje:

Blijft de levertijd hetzelfde?
We hebben een overnight transportdienst binnen ons Eurofins-netwerk in Nederland en omringende landen. Het effect op de levertijd zal naar verwachting minimaal zijn.

Welke analyses lopen vertraging op? En hoeveel vertraging?
Momenteel brengen we de levertijd van alle analyses in kaart. Hierover informeren wij u z.s.m.  
 
Waar gaan mijn monsters nu naar toe?
De analyses van uw monsters worden uitbesteed aan één van de vele zusterbedrijven van Eurofins Food, Feed, Water Nederland. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in een ander Europees land. Met de meeste van deze ’vestigingen/sites' is een dagelijkse transportverbinding (de ‘Eurofins Linehaul’) van kracht, waarmee we de levertijd tot maximaal 1 dag extra transport hopen te beperken. Wij registreren het laboratorium waar uw monsters naar toe gaan in ons LIMS-systeem en de quotations zijn hierop aangepast. 
 
Moet de klant toestemming geven voor het uitbesteden c.q. testomzetting?
Normaal gesproken vragen wij de klant om een akkoord op het uitbesteden aan een ander laboratorium. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden en omdat we geen tijd willen verliezen slaan wij deze stap nu over. Bestelt u in de komende tijd een chemische analyse bij ons, dan gaat u automatisch akkoord met het uitbesteden binnen het Eurofins-netwerk.
 
Heeft de testomzetting invloed op ‘Mijn favoriete aanmeldingen en monsters’ in Eurofins Online?
Ja, na aanpassing van de testcodes is het nodig om de ‘favoriete aanmeldingen en favoriete monsters’ ook bij te werken.

Ziet mijn analysecertificaat er nu anders uit?
Nee, u ontvangt hetzelfde analysecertificaat als u gewend bent. Alleen de testen worden –onder een andere testcode- in een ander Eurofins-laboratorium uitgevoerd. De resultaatverwerking gebeurt zoals gebruikelijk bij Eurofins Food, Feed, Water Nederland.

Moet ik mijn monsters ergens anders aanmelden nu?
Nee, u kunt uw monsters aanmelden zoals u gewend bent. Bij voorkeur digitaal via Eurofins Online of via de B2B. Er zijn vanaf nu alternatieve testcodes beschikbaar bij het aanvragen van testen. 
 
Mocht u bij het aanvragen van analyses zien dat de testcode begint met de letters HE of PHE neemt u dan voor de zekerheid even contact op met de afdeling Customer Service. Dit betreft een Heerenveen-testcode die mogelijk niet in gebruik is. 

Uw monsters kunt u met de EOL-order of een print van de order blijven opsturen naar:
Eurofins Food, Feed, Water
T.a.v. Aanvoer monsters
Icarus 12
8448 CJ Heerenveen
 
U kunt natuurlijk ook uw monsters laten ophalen door de Eurofins transportdienst, te bereiken via logistiek@eurofins.com of via telefoonnummer 0800 – 0991180.
 
Wat gebeurt er met de analyses van de voedingswaardepakketten?
Het uitbesteden van voedingswaardepakketten wordt momenteel onderzocht. We houden u hiervan op de hoogte.
 
Wat gebeurt er met de analyses van het Expertise Center for Comprehensive and Complex Carbohydrates Analyses (CCC)?
Wij zijn op zoek naar vervangende testcodes voor de analyses van het (CCC). Omdat dit unieke en hoogwaardige testen betreft, kost het meer tijd om een vervangend lab te vinden. Wij houden u hiervan op de hoogte.
 
Wanneer start de uitbesteding binnen het uitgebreide Eurofins-netwerk?
Het uitbesteden van monsters start vanaf maandag 2 december 2019, hierdoor maken wij de impact voor u zo klein als mogelijk. De reconstructie van het chemisch laboratorium aan de Leeuwarderstraatweg is al begonnen, de verwachte opleverdatum is nu nog niet bekend.
 
Worden de kosten van het uitbesteden aan klant doorberekend?
Er worden geen extra kosten doorberekend, u krijgt uw analyses voor de afgesproken tarieven.
 
Biedt Eurofins dezelfde kwaliteit van de analyses?
Ja, kwaliteit staat bovenaan bij Eurofins. Ook al besteden we uit binnen het Eurofins-netwerk, we bieden u de best passende oplossing voor uw analyse. Er kan wel een hele lichte trendbreuk optreden, deze minimaliseren wij zoveel als mogelijk.De geselecteerde Eurofins laboratoria zijn allen geaccrediteerd conform ISO/IEC 17025.
 
Kan ik tussentijdse rapportages inzien als mijn monsters zijn uitbesteed naar andere Eurofins-laboratoria?
Nee, helaas is deze service tijdelijk niet mogelijk. U krijgt uw analysecertificaat in één keer en compleet aangeleverd.
 
Tot slot:
Deze vraag- en antwoordpagina is opgezet naar aanleiding van een brand in het chemie laboratorium aan de Leeuwarderstraatweg te Heerenveen op 27 november 2019. Deze pagina wordt dagelijks bijgehouden en uitgebreid met relevante vragen en antwoorden. Mocht uw vraag hiermee niet beantwoord worden, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw vaste contactpersoon of stuur een mail naar: ASM-Food-NL@Eurofins.com 
 
Wij danken u voor uw begrip en medewerking in deze!

 

Heeft u een algemene vraag? Bel of mail ons gerust.